Butlletí l'Aparador
1 de juny de 2023 - #190
Anar a dalt

Portada

Aquest any 2023 ens retrobem amb la formació en format presencial fent una nova edició del "Curs d’iniciació a la defensa de les persones consumidores en l’àmbit local". L'acció formativa està dissenyada per proporcionar als assistents un aprenentatge bàsic en l'àmbit del consum.

Anar a dalt

Notícies

Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA): entitat acreditada en la resolució de litigis

Per l'Ordre TMA/469/2023, de 17 d'abril, s'acredita a AESA com a entitat de resolució alternativa de litigis.

Expedient sancionador a Renfe

L’Agència Catalana del Consum obre expedient sancionador a Renfe per pràctiques comercials deslleials i manca d'atenció a les persones usuàries, després de les irregularitats detectades.

Anar a dalt

Normativa

Després que el Congrés dels Diputats aprovés la Llei d'Habitatge, el Senat ha fet el propi i converteix el text en la primera legislació espanyola que reconeix el dret a l'habitatge de la ciutadania i que aspira a regular les pujades de preus en les zones on els lloguers estan disparats.

Després de diversos anys des de l'aplicació del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) i l'entrada en vigor de la Llei orgànica, l'experiència ha demostrat la necessitat d'introduir modificacions tant en la tramitació d'alguns procediments de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) com en el seu Estatut.

El Consell de Ministres ha aprovat la remissió a les Corts Generals del Projecte de Llei de Serveis d'Atenció al Client. L'objectiu fonamental és pal·liar les deficiències detectades en la prestació d'aquesta mena de serveis per part de les grans empreses, millorant així la protecció dels drets dels consumidors.
 

Anar a dalt

Consum a Europa

Segons sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, un consumidor està exempt de tota obligació de pagar el servei prestat en execució d'un contracte de serveis celebrat fora de l'establiment, si el comerciant no l'ha informat del seu dret de desistiment i el consumidor ha exercit el seu dret de desistiment una vegada executat aquest contracte.

Anar a dalt

Agenda

Sortides de les UMICS durant el mes de juny

Visites de les Unitats Mòbils d'Informació al Consumidor programades per aquest mes de juny als municipis de la província de Barcelona.

Campanyes de control de mercat al juny

Continuen les campanyes d'inspecció informatives que l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social realitza en establiments de les zones comercials de localitats adherides a la Xarxa Local de Consum. 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum