Butlletí l'Aparador
1 de juny de 2023 - #190

Notícies

Expedient sancionador a Renfe

L’Agència Catalana del Consum obre expedient sancionador a Renfe per pràctiques comercials deslleials i manca d'atenció a les persones usuàries, després de les irregularitats detectades.

L'Agència Catalana del Consum imputa a la companyia ferroviària pràctiques comercials deslleials, així com l’incompliment de les obligacions d’atenció a les persones consumidores. A més, la posició prevalent de Renfe com a operador dominant en el sector, junt amb l’alteració social greu provocada pels fets, que han generat desconfiança en les persones consumidores, es consideren fets agreujants.

La inspecció de consum ha detectat deficiències en la informació que es facilita als usuaris en relació amb les alteracions del servei, els horaris i els transports alternatius; punts d'atenció al client tancats o la venda de bitllets per mitjà de màquines automàtiques per a trajectes suprimits o trens anunciats com a directes o amb parades només a algunes estacions que a la pràctica s’aturen a totes les estacions.

Un cop notificat l’acord d’inici del procediment sancionador a Renfe, s'obre un termini per a que l'empresa pugui presentar al·legacions abans de la resolució de l'expedient.

Més informació

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #190 - 1 de juny de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum