Butlletí l'Aparador
1 de juny de 2023 - #190

Normativa

Nova Llei de l'Habitatge

Després que el Congrés dels Diputats aprovés la Llei d'Habitatge, el Senat ha fet el propi i converteix el text en la primera legislació espanyola que reconeix el dret a l'habitatge de la ciutadania i que aspira a regular les pujades de preus en les zones on els lloguers estan disparats.

La norma ofereix instruments a les administracions territorials competents per a limitar el preu dels lloguers i augmentar l'oferta d'habitatge públic i privat a preus assequibles, atenent en particular aquelles persones i llars que tenen més dificultats d'accés i en els àmbits en els quals existeix una major tensió en el mercat.

Així, es dota a les comunitats autònomes i municipis d'eines per a contribuir a facilitar l'accés a un habitatge digne. Entre altres coses, la llei activa mecanismes per a incentivar l'oferta assequible, sobretot per a joves i col·lectius vulnerables; per a evitar l'habitatge buit, de contenció i baixada dels preus del lloguer en zones declarades tensionadas, i per a incrementar el parc d'habitatge en lloguer social.

Més informació

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #190 - 1 de juny de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum