Butlletí l'Aparador
2 de febrer de 2024 - #197

Notícies

S'amplia la protecció dels deutors hipotecaris i elimina les comissions per retirada d'efectiu en finestreta

S'amplia la protecció dels deutors hipotecaris en elevar el llindar de renda per a accedir a les mesures d'alleujament del Codi de Bones Pràctiques per a deutors en risc de vulnerabilitat fins a la renda mitjana de les llars (38.000 euros aproximadament). 

Les mesures d'alleujament hipotecari consisteixen en: congelació del tipus d’interès durant 12 mesos, és a dir, la congelació de la quota durant aquest període; extensió del termini d'amortització de fins a 7 anys; i, en el cas de llars amb rendes inferiors a 25.200 euros aproximadament, s’afegeix  la possibilitat de 2 anys de manca. Es prorroga durant 2024 la suspensió de totes les comissions d'amortització anticipada de crèdits hipotecaris de tipus variable i conversió a tipus fix, ampliant-se la gratuïtat sobre les de les conversions a tipus mixt. 

Amb la finalitat de continuar avançant en la millor atenció a les persones majors i amb discapacitat s'eliminaran les comissions per retirada d'efectiu en finestreta per a aquests col·lectius. 

Més informació

 

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #197 - 2 de febrer de 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum