Butlletí l'Aparador
2 de febrer de 2024 - #197
Go top

Portada

El Catàleg inclou 13 recursos adreçats als ajuntaments: 6 en matèria de comerç, i 7 en l’àmbit de consum.
L’impuls de la Xarxa Local de Consum i dels serveis de Mediació marquen les prioritats pel que fa el Servei de Consum. 

Go top

Xarxa Local de Consum

OCIC del Bages: tancament de l’establiment d’estètica "Centros Ideal" a Manresa

L’Oficina Comarcal d’Informació al Consum del Consell Comarcal del Bages (OCIC) ha elaborat un seguit de recomanacions per a les persones afectades pel tancament sobtat de l’establiment d’estètica "Centros Ideal" a Manresa, especialitzat en la depilació làser a finals de desembre. 

Sant Vicenç dels Horts: assessorament de més de 100 establiments sobre normativa comercial

El Servei Públic de Consum de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha dut a terme la campanya “Informació bàsica al consumidor”. 

Sabadell: recomanacions per a una compra responsable durant les rebaixes

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell ens recorda els elements que s’han de tenir en compte a l’hora de comprar un producte o contractar un servei en rebaixes.

Sabadell: tancament clínica dental Caredent

L’OMIC fa un seguit de recomanacions a les persones afectades pel tancament a Sabadell de la clínica dental Caredent, sobretot a aquelles que havien anticipat pagaments dels seus tractaments. 

Go top

Notícies

Consum retira prop de 157.000 unitats de joguines insegures en els darrers 3 anys

El director de Consum, Albert Melià Roset, destaca que “des del 2021 fins ara, la inspecció de Consum ha dut a terme un total de 1.641 actuacions inspectores relacionades amb joguines, de les quals 236 han implicat la retirada del mercat d'unitats de producte que presentaven incompliments de seguretat”. 

S'amplia la protecció dels deutors hipotecaris i elimina les comissions per retirada d'efectiu en finestreta

S'amplia la protecció dels deutors hipotecaris en elevar el llindar de renda per a accedir a les mesures d'alleujament del Codi de Bones Pràctiques per a deutors en risc de vulnerabilitat fins a la renda mitjana de les llars (38.000 euros aproximadament). 

Go top

Materials d'interès

Des de l'1 de gener de 2024 ha entrat en vigor una nova fórmula de fixació dels preus en el mercat regulat (tarifa PVPC), que es va implementar mitjançant el RD 216/2014 i indexar al mercat majorista diari de l'electricitat, amb un preu dinàmic, diferent per a cadascuna de les 24 hores del dia.

Go top

Consum a Europa

Europa vol ser la primera del món a establir normes contra l'addicció digital per a protegir els consumidors. 

Els eurodiputats han advertit en un informe de la naturalesa addictiva dels jocs en línia, les xarxes socials, els serveis d'emissió en continu de pel·lícules, sèries o música i els mercats i botigues en línia.

Go top

Agenda

Les UMIC visitaran aquest mes de febrer 75 municipis

Les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona continuen facilitant assistència personalitzada en aquelles poblacions on no hi ha un servei municipal específic de consum. Gràcies a les UMIC, els ciutadans de la demarcació poden conèixer i exercir, des de la proximitat, els seus drets com a persones consumidores.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum