Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2020-2021 -novembre
Go top

A fons

 

Educar en temps de pandèmia. La tasca docent en un escenari incert

 
  Presentació del Boris Mir

Presentació del Boris Mir

 

En el marc de la Jornada de posada en marxa del CUEME que es va fer el passat dia 20, el professor Boris Mir va abordar la pregunta de com educar en temps de pandèmia, a partir de les diferents perspectives vitals amb les que individualment i col·lectivament -com a mestres, alumnes i personal dels ens locals- ens posicionem davant la incertesa. Va parlar de les actituds prudents, valentes, arriscades i temeràries i de com totes elles son necessàries i complementàries. [Llegiu més]

 
Go top

Actualitat

 

Adaptem la formació a un format no presencial

 
  Imatge d'una sessió de formació

Imatge d'una sessió de formació

 

Des del 28 de setembre, 180 mestres i persones tècniques de nova incorporació, s’estan formant per dur a terme el programa als seus municipis. L'objectiu és capacitar els participants per desenvolupar el projecte a l’aula en coordinació amb l’estratègia local de cada territori, i presentar els objectius pedagògics, la metodologia i els recursos per desplegar-lo. En aquesta edició, hem combinant sessions en temps real amb activitats formatives integrades dins de l’entorn d’aprenentatge Mooddle. [Llegiu més]

 
 

Recursos digitals per comunicar

 
  Web CuEmE

Web CuEmE

 

Us convidem a visitar de nou la web del CUEME, revisada i actualitzada, on trobareu materials digitals dins l'apartat Recursos per treballar el programa, que us seran d'utilitat. Teniu accés a elements de la imatge gràfica (logotips i propostes d'aplicació del logotip), també materials per a la difusió del Programa (cartells, banderoles i altres, sempre en format digital), audiovisuals que podreu fer servir per presentar el programa o per aprofundir en alguna de les seves fases; i els informes de resultats i anuaris de les edicions anteriors. 

 
 

Es parla de Cultura Emprenedora a l'Escola

 
  Font: article del nuvol.com

Font: article del nuvol.com

 

Arran de la jornada de posada em marxa d’aquest curs, diferents mitjans de comunicació s’han fet ressò del Programa. Podeu llegir els articles publicats al Diari de l’Educació, al Núvol i al Catorze. Tots ells destaquen la manera d'entendre l’emprenedoria del Programa: un aprenentatge de valors i competències bàsiques que ajudaran els infants a desenvolupar un projecte vital en un futur; i també el seu arrelament al territori gràcies a la col·laboració dels agents locals i el compromís del personal de les institucions que hi participen.

 
Go top

El kit CuEmE

 

El Kit CuEmE t’ajuda

 
  Kit Cueme

Kit Cueme

 

Durant aquest primer trimestre, el Kit ofereix un seguit de recursos per treballar les fases inicials del projecte. Una proposta de taller per tal que els tècnics municipals de promoció econòmica expliquin l'alumnat què és una cooperativa. El professorat trobarà una dinàmica per treballar les habilitats emprenedores a l'aula. Finalment els alumnes, trobaran materials que els ajudaran a emplenar la documentació necessària per a la creació de la cooperativa. [Llegiu més]

 
 

Novetats del Kit

 
  Web del Kit CuEmE

Web del Kit CuEmE

 

Hem actualitzat els índex (el de recursos, el de documents descarregables i el de vídeos) en correspondència amb tots els canvis realitzats al Kit Cueme durant els darrers mesos. També hem adaptat els continguts de la Guia de  Referència de l’Estratègia Local adaptada curs 2020-21 i Adaptacions del projecte a l’aula curs 2020-21 a la situació generada per la COVID-19. [Llegiu més]

 
Go top

Experiències CuEmE

El curt de la cooperativa COOPEM premiat a l’Emove festival.

Imatge del curt Muntanyans

Imatge del curt Muntanyans

La cooperativa, creada per l’alumnat de 5è i 6è de l’Escola Montanyans de Castellet i la Gornal el passat curs, ha guanyat el primer premi en la categoria de Cicle Superior de la cinquena edició del Festival amb el seu curt Mortanyans. L'Emove Festival incorpora mitjançant la producció d’obres audiovisuals, l’educació en valors en el projecte curricular escolar, fomenta l’afició per les arts com enriquiment cultural i motiva la creativitat. 

Dues escoles CUEME a la Fira d’Economia Social i Solidària de Montornès

Imatge de la Fira d'Economia Social i Solidària

Imatge de la Fira d'Economia Social i Solidària

El dia 12 de novembre la Fira ha programat la presentació de les cooperatives escolars Ecomogent i Cinqueing, creades a partir del projecte CUEME el curs passat a les escoles Mogent i Palau d'Ametlla respectivament. Els alumnes i cooperativistes tindran l’oportunitat d’explicar la seva experiència, marcada pel tancament dels centres escolars a conseqüència de la pandèmia.

Les escoles de Martorell i Parets preparades per a un CUEME en línia

CUEME Martorell curs 2019-20

CUEME Martorell curs 2019-20

Des de l'àmbit de promoció econòmica de Martorell estan preparats per treballar les competències digitals amb l'alumnat CUEME de les escoles Pontarró i José Echegaray i es proposen crear un mercat de venda digital. Per la seva banda, els cooperativistes de l'escola Nostra Senyora de Montserrat de Parets del Vallès s’han reunit de manera virtual amb representants de l’Ajuntament per recollir el CIF de les seves cooperatives.

Recollim les experiències de tots els agents de la comunitat CUEME

Crèdits: Bankrx/Shutterstock.com

Crèdits: Bankrx/Shutterstock.com

Des d'aquest butlletí ens volem fer ressò de les diferents experiències del CUEME al territori. Perquè som conscients que el projecte s'implanta de manera diversa i en sintonia amb l'entorn i la realitat municipal, ens agradaria recollir aquesta pluralitat en aquesta secció. Podeu fer-nos arribar informació a través del formulari web. Compartim, aprenem i fem créixer el CUEME plegats. 

Go top

En el butlletí vinent parlarem de…

Reunions de seguiment, experiències i nous vídeos

Crèdits: Shutterstock.com Crèdits: Shutterstock.com

Crèdits: Shutterstock.com

Crèdits: Shutterstock.com

Al proper número del butlletí, posarem en valor les reunions de seguiment amb els ens locals del programa, compartirem les experiències que ens feu arribar, i us informarem de les novetats que es vagin produint. Si encara no sou subscriptors, us recordem que us podeu donar d'alta des de l'enllaç que trobareu al peu d'aquest butlletí i us animem a compartir-lo amb altres membres de la comunitat CUEME.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X