Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2020 - #105

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge lliura l’estudi de viabilitat d’una cooperativa en cessió d’ús a Sant Pere de Ribes

El solar d'aquest muncipi del Garraf permet diferents opcions i s’adaptaria bé al perfil de cooperativa sènior.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes disposa d’una sèrie de solars provinents del desenvolupament urbanístic del Pla parcial Mercat – Central. Amb la voluntat de facilitar i diversificar les formes de producció i d’accés a l’habitatge social per part de la població, es vol destinar un solar a la constitució d’un dret de superfície a favor d’una cooperativa en cessió d’ús.

L’estudi de viabilitat que s’ha lliurat recull dues possibilitats arquitectòniques: una opció amb 25 habitatges de 74m2 amb espais comuns i passera en voladís i una segona opció, també amb 25 habitatges però més petits, de 64m2, amb espais comuns i passera interior, sense esgotar el sostre edificable per permetre un pressupost més baix.

Econòmicament s’ha estudiat l’opció d’obtenir ingressos pel local de la planta baixa i d’acollir-se a les subvencions del Pla Estatal d’Habitatge, si s’optés per qualificar el sòl d’habitatge protegit (HPO). Aquesta opció però, limitaria l’accés d’alguns grups de perfil sènior que de vegades no encaixen bé amb els condicionants de l’HPO perquè tenen habitatges en propietat.

El sistema d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús es basa en l’organització cooperativa i sense ànim de lucre per a proveir habitatge als socis que la conformen. Es tracta d'un model comunitari basat en l'organització i apoderament de la ciutadania. La promoció i construcció està impulsada pels futurs usuaris, fet que permet desenvolupar projectes de convivència comunitaris, participatius i solidaris.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #105 - Desembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua