Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2020 - #105

Urbanisme

El Servei d’Urbanisme lliura a l’Ajuntament de Caldes d’Estrac el document d’Avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal

El document d’Avanç es configura com un document de caràcter estratègic destinat a definir les línies mestres del nou POUM.

El document proposa una adequació del planejament vigent a la realitat actual establint un nou model d’ordenació integral del municipi que garanteixi un desenvolupament urbanístic sostenible.

Caldes d’Estrac és un municipi situat a la comarca del Maresme, amb una extensió 83 Ha i una població de 2.982 habitants, actualment està regulat per el Pla general d’ordenació urbana aprovat el 1984. Durant el seu període de vigència s’ha desenvolupat la totalitat de les previsions del pla, pràcticament esgotant el sòl lliure disponible. Durant el 2015 es va iniciar la revisió del pla general amb la realització d’un procés de participació ciutadana que va quedar aturat per motius polítics. Des del Servei d’Urbanisme de la GSHUA i a petició de l’ajuntament de Caldes d’Estrac, durant  l’any 2017 es va redactar un document de Diagnosi i estratègies d’actuació urbanística on es valorava la necessitat de revisió del planejament urbanístic actual per ajustar-lo a la realitat vigent.

El document d’Avanç estableix el model de desenvolupament urbanístic del municipi i defineix les directrius que han d’orientar la redacció del pla. En aquest sentit, proposa reduir la superfície urbanitzada equilibrant les necessitats del municipi amb un creixement poblacional moderat, millorar la connectivitat dels vianants relacionant els espais de centralitat i d’interès i els equipaments, afavorir l’accessibilitat i la relació amb els entorns naturals i reduint la mobilitat amb vehicle dins del nucli urbà. També dona resposta a la preservació del patrimoni arquitectònic tendint a la protecció arquitectònica i ambiental però flexibilitzant els usos per evitar la degradació de les edificacions i reordenant amb especial atenció a aquells àmbits que poden aportar un valor paisatgístic o relacional amb el seu entorn immediat.

Posteriorment a l’aprovació i publicació del document d’Avanç es sotmetrà a informació pública i, simultàniament, dins del tràmit d’avaluació ambiental estratègica, serà informada la Comissió Territorial d’Urbanisme. L’assistència conclourà amb la valoració dels suggeriments formulats en el període d’informació pública del document i amb l’informe de continuïtat dels treballs del POUM per la seva aprovació inicial.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #105 - Desembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua