Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2020 - #105

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L’Oficina d’Activitats lliura dos protocols d’actuació en cas d’emergència

L’objecte d’aquests  protocols són el casal d’avis de La Llagosta i  les activitats turístiques de la presa de la Baells a Cercs.

El Protocol d’actuació en cas d’emergència és una eina de programació de les accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats, amb els seus mitjans i recursos, en l'àmbit de la seva competència, per aconseguir que, davant d’una situació d'emergència, les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica.

És un document més senzill que un pla d’autoprotecció, que es redacta per a aquells establiments que no estan dins l’àmbit d’aplicació del Decret 30/2015, pel qual s’aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i es fixa el contingut d’aquestes mesures.

El casal d’avis de la Llagosta és un edifici que acull, principalment, activitats dirigides a la gent gran i disposa de diferents espais amb  ús específic, com és la zona de bar. També hi ha diverses sales polivalents que s’utilitzen per a diferents propòsits, com gimnàs, tallers dirigits de manualitats, espais de lectura i, mediateca etc.

L’activitat turística objecte del protocol que s'ha lliurat a l'Ajuntament de Cercs consisteix en visites concertades i guiades amb grups d’un màxim de 30 persones (grups escolars, tercera edat, particulars...) al pantà de la Baells amb un guia que ofereix una explicació durant el recorregut,i amb algunes parades. Disposa d’un salt existent de quasi 97 m, per al qual hi ha un aprofitament hidroelèctric a peu de presa. La presa de la Baells està situada al riu Llobregat a uns 200 m aigües amunt de la confluència amb la riera de Metjes, al terme municipal de Cercs.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #105 - Desembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua