Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Febrer 2021 - #106

Habitatge

S'actualitza el portal d’indicadors municipals d’habitatge arribant fins a cent indicadors

La renovació del visor de dades de l’Observatori Local d’Habitatge comporta un centenar d'indicadors estadístics i millora la navegabilitat.

La nova versió del visor d’indicadors municipals d’habitatge (INDI_MHAB) ja es pot consultar. El portal afegeix 35 nous indicadors i amb la inclusió d'aquest nous elements, els indicadors  disponibles en el visor arriben al centenar, fet que permet una millor informació i orientació sobre les polítiques d'habitatge dels 311 municipis de la demarcació de Barcelona.

Entre els nous indicadors hi ha dades sobre el parc d’habitatges de protecció oficial (HPO) existent, els habitatges rehabilitats o els sol·licitants d’HPO. També s’ha ampliat la informació sobre l’estat del parc, amb especial atenció a un tema tant rellevant com la sostenibilitat i la eficiència energètica. A partir d’ara l’INDI_MHAB tindrà dades sobre el volum d’habitatges amb certificat energètic o el tipus de qualificació energètica, entre d’altres. També hi ha noves dades a l’apartat de dades sociodemogràfiques, com per exemple el càlcul de l’esforç econòmic de compra d’un habitatge per a cada municipi. L’actualització de l’INDI_MHAB, a més,  ha permès fer millores en la navegació i introduir un vídeo tutorial que mostra com treure el màxim rendiment a l’eina. 

INDI_MHAB proporciona informació dels principals indicadors d’habitatge amb gràfiques i mapes i permet la generació d’informes individualitzats per cadascun dels 311 municipis de la demarcació de Barcelona. El visor interactiu proporciona informació organitzada en 4 blocs: persones, habitatge, mercat i polítiques d’habitatge. Entre els principals valors afegits d’aquesta eina oberta destaquen que permet fer comparacions entre municipis i la possibilitat de descàrrega de totes les dades per fer-hi anàlisis més complexes.

La producció i difusió d’informació estadística ha estat des dels inicis, un dels elements claus de l’Observatori Local d’Habitatge. En aquesta línia INDI_MHAB continuarà revisant i actualitzant el contingut de totes les seves dades i adequar-les a nous formats interactius i facilitar als ens locals la interpretació de la informació.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #106 - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua