Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Altres

La GSHUA exposa les Agendes Urbanes Locals a la primera sessió del Seminari Tècnic Local 2021

 

La Federació de Municipis de Catalunya va obrir el seu cicle de formació anual amb una ponència sobre les Agendes Urbanes Locals a càrrec de Pilar Cervantes, arquitecte del Servei d'Urbanisme.

El Seminari Tècnic Local és un cicle anual de conferències, taules rodones i espais de diàleg que aborda un seguit de matèries pròpies de les competències municipals, especialment vinculades a la gestió de les dinàmiques urbanes i territorials.

Per l’edició de 2021 els organitzadors van decidir obrir el cicle des de la perspectiva de la planificació estratègica per a aconseguir projectes adaptats i mereixedors d’obtenir recursos dels diferents plans de xoc davant la crisi dels fons europeus i de cooperació internacional.

Així les Agendes Urbanes com a instrument d’oportunitat van protagonitzar els continguts de la primera sessió, que va ser iniciada per la ponència de Pilar Cervantes, arquitecta i responsable de Millora Urbana del Servei d’Urbanisme. En aquesta ponència, que portava el títol L'Agenda Urbana Local: l'estratègia municipal davant els reptes globals es va fer un repàs de la construcció del concepte d’agendes globals i de la necessitat d’adaptar-lo i desenvolupar-lo a escala local. A tal efecte es va presentar l’experiència de la Diputació de Barcelona i la seva implicació en el desplegament d’aquesta metodologia. Així ho ha fet tant internament amb el desenvolupament del projecte transformador “Impuls de les Agendes Urbanes Locals” inclòs en el Pla de Mandat corporatiu, com entre els governs locals amb la creació de dos recursos específics d’agenda urbana en el Catàleg de Serveis 2021-2023.

Seguidament es va presentar el projecte pilot desenvolupat entre 2020 i 2021 al municipi de Berga, com un exemple de l’assistència que la Diputació de Barcelona instrumenta en aquesta matèria i que es vol consolidar al llarg dels propers anys.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua