Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107
Ir arriba

Monogràfic

Un concepte en evolució i pendent de consolidació. 

L’acció urbanística local, entre molts altres reptes, té la obligació d’integrar el concepte de desenvolupament sostenible en les seves propostes de model urbà i territorial i en la seva gestió quotidiana. Afrontar aquest repte passa necessàriament per identificar quins són els elements que han de dotar de “sostenibilitat” l’urbanisme dels nostres municipis.

Ir arriba

Habitatge

El diputat Pere Pons lliura el Pla local d’habitatge a l’Ajuntament del Masnou

Pere Pons, diputat de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals, ha lliurat a l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, el Pla Local d’Habitatge.

Publicat un nou vídeo divulgatiu per donar a conèixer els avantatges de la rehabilitació

Hi ha moltes raons per Rehabilitar”, vídeo divulgatiu que explica alguns dels beneficis de la rehabilitació en dos minuts.

Ir arriba

Urbanisme

Castellterçol ja disposa del Pla Especial de Masies i l’adequació del seu planejament

Lliurat el Pla especial de catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable i la modificació puntual de Pla General per a la seva aprovació inicial.

El Pla especial de catàleg de masies de Parets del Vallès ja s’ha lliurat per a la seva aprovació inicial

Lliurat el Pla especial de catàleg de masies, cases rurals i altres construccions del sòl no urbanitzable (PEM) així com la modificació puntual de planejament associada.

Lliurat l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet per a l’aprovació municipal

El municipi aborda la redacció i tramitació del document com a fase prèvia de la revisió del planejament general, per definir un model que permeti un desenvolupament sostenible.

Caldes d’Estrac i Sant Pere de Sallavinera reben suport per incorporar criteris de salut en l’acció urbanística local

El Servei d’Urbanisme treballa per prioritzar el benestar físic i mental de les persones com a beneficiaris últims de l’acció urbanística en els seus avanços de POUM.

L'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau ha rebut l’anàlisi de la seva evolució recent i situació urbanística actual

El document integra els antecedents i la problemàtica derivades de l’aturada de l’activitat industrial el 2003 per a posteriors iniciatives a desenvolupar.

L'Ajuntament d'Argentona ja disposa de les “Alternatives de regularització de les urbanitzacions de Can Cabot i Can Raimí”

L’estudi planteja estratègies de viabilitat i culminació del procés de transformació, bloquejat durant anys per la càrrega econòmica a imputar als veïns.

Lliurades a l’Ajuntament de Monistrol de Calders les “Directrius de desenvolupament urbanístic de la urbanització Masia del Solà”

L’estudi aprofundeix en les estratègies d’actuació per la seva regularització, valorant les diferents opcions i repercussions tècniques, socials, econòmiques i legals.

Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L’Oficina d’Activitats lliura a sis ajuntaments el Document Únic de Protecció Civil

El document s'ha lliurat a Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Bigues i Riells, Calonge de Segarra, Vallbona d’Anoia i Lliçà d’Amunt.

Lliurats a quatre ajuntaments els plans d’autoprotecció dels seus equipaments municipals

El document s’ha lliurat als Ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts, el Bruc, Olesa de Montserrat i Igualada

Els Ajuntaments de Sant Fost de Campsentelles, Cabrils i Palafolls ja disposen del cens d’activitats i establiments

El censos s’han elaborat amb la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i conté tots els establiments, tant públics com privats, que hi ha al municipi.

Ir arriba

Cursos i jornades

Nou espai de la XSLH sobre els “Aspectes pràctics de la llei de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge”

L’Oficina d’Habitatge va organitzar el 18 de març la primera edició d’aquest any dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge.

Finalitza el curs, de quatre sessions, d’Introducció als Principis generals, agents i conceptes de l’Acció Urbanística Local

El curs ha ofert una mirada introductòria als principis generals, als conceptes legals bàsics i als agents que intervenen en l’urbanisme.

L’urbanisme ecosistèmic ocupa el primer Espai d’Urbanisme a Debat de 2021

El Servei d’Urbanisme va celebrar el dia 8 d’abril una acció formativa orientada al debat i la reflexió sobre l’encaix dels serveis ecosistèmics en la pràctica urbanística.

Celebrada la jornada en línia sobre la Llei 18/2020 de facilitació de l'activitat econòmica

La jornada “Llei 18/2020 de facilitació de l'activitat econòmica. Aspectes pràctics” dirigida a personal tècnic i administratiu encarregat de la gestió de les activitats regulades.

Finalitzat el curs Gestió en matèria d'Activitats Regulades

El 28 d’abril ha tingut lloc la darrera sessió del curs Gestió en matèria d'Activitats Regulades

Ir arriba

Normativa

Disponible un nou número de la publicació trimestral Habitatge i Món Local, amb l’actualitat normativa del primer trimestre de 2021

L’Oficina d’Habitatge acaba de publicar un nou número de la publicació trimestral Habitatge i Món Local, que resumeix les novetats normatives aprovades entre els mesos de gener i març de 2021 en matèria d’habitatge.

Ir arriba

Altres

 

La Federació de Municipis de Catalunya va obrir el seu cicle de formació anual amb una ponència sobre les Agendes Urbanes Locals a càrrec de Pilar Cervantes, arquitecte del Servei d'Urbanisme.

La Generalitat activat la fase de redacció tècnica dels documents temàtics de l' @AgendaUrbanaCat. Coordinats per quatre empreses, impulsen la reflexió tècnica per a la redacció del document estratègic final, que és previst que finalitzi a finals d'any. La GSHUA aporta tres experts, un de cada oficina que la composa, per a desenvolupar els diferents eixos que constitueixen l’Agenda Urbana de Catalunya.

El 15 d’abril, Ània Pluma, arquitecte de l’Oficina d’Habitatge, va impartir una ponència sobre els Plans Locals d’Habitatge al Postgrau d’especialització en l’administració pública per a tècnics i arquitectes organitzat per l’Escola Sert – COAC.

El dilluns 19 d’abril, Ferran Barba, Cap del Servei d’Urbanisme, va participar a l’assignatura Processos, Instruments i Procediments de la Pràctica de l'Urbanisme del Màster habilitant d’arquitectura de la ETSAB.

 

Els dies 22, 23 i 24 de març, Lorena Perona, arquitecta del Servei d’Urbanisme, va explicar el grup Entorn urbà i salut al 1er Congrés d’Estudis sobre la Ciutat en el marc del Programa Universitari del mateix nom.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua