Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Els Ajuntaments de Sant Fost de Campsentelles, Cabrils i Palafolls ja disposen del cens d’activitats i establiments

El censos s’han elaborat amb la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i conté tots els establiments, tant públics com privats, que hi ha al municipi.

Els tres censos lliurats durant els mesos de març i abril, contenen la informació de cada activitat relativa a la seva classificació per incidència, sector i estat de legalització. També s’inclouen les seves característiques, una fotografia i les coordenades de tots els establiments. El censos es poden consultar al portal de dades obertes de la Diputació i al SITMUN.

Tota aquesta informació dels censos es pot bolcar al Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) que utilitzi l’Ajuntament i actualitzar-lo fàcilment mitjançant la mateixa aplicació GIA.

 

A Sant Fost de Campsentelles el gruix principal de les activitats, el 27,8% corresponen al sector serveis, seguit pel 22,4% que correspon a 62 activitats industrials. El 14,4% del total correspon a activitats d’hostaleria o restauració i les 30 activitats de caràcter comercial corresponen al 10,8% de les 277 censades al municipi.

 

La incidència ambiental global de les activitats d’aquest municipi és baixa, ja que segons la classificació de la llei 20/2009 de prevenció i control ambiental de les activitats (PCAA) la major part de les activitats, en concret 78 que constitueixen el 28,2% del total, es classifiquen a l’annex III. Hi ha 26 activitats (9,4%) incloses al annex II, i només una activitat(0,4%) a l’annex I.

 

En el municipi de Cabrils, el nombre d’activitats censades és de 440. Les activitats agrupades com a “Altres” representen un 43,6%, sent el grup més nombrós, degut al gran nombre d’activitats de GLP i aparcaments, seguit de les activitats d’hostaleria o restauració amb un 26,1%. Les activitats de serveis també tenen un pes destacat (15,7%), igual que la comercial (7,3%), mentre tota la resta tenen una presència força més reduïda o testimonial. També es troba representada l’activitat de gestió de residus (0,5%), així com les activitats ramaderes (2%) i industrials (2,7%).

 

Si ens fixem en la incidència ambiental global de les activitats a Cabrils, és força elevada ja que segons la classificació de la llei 20/2009 de prevenció i control ambiental de les activitats (PCAA) 184 activitats que constitueixen el 41,8% del total, es classifiquen a l’annex III, el 77% de les quals són GLP i el 21,5%, aparcaments. Pel que fa a l’Annex II, s’hi troben 7 activitats.

En el cas del cens de Palafolls, els establiments comercials i les activitats de Serveis conformen la meitat del total d’activitats del municipi, amb predomini dels serveis (31,3%), seguit per la comercial amb un 20%. L’altra activitat amb una presència notable és l’hostaleria o restauració amb un 18.9%. El nombre d’activitats censades és de 454. El grup d’activitats representat com a “Altres”, té un pes considerable amb un 15%, principalment per l’existència d’aparcaments privats. També es troba representada l’activitat industrials (7%), l’agroindustrial i les activitats recreatives (2%), les ramaderes (2%), la gestió de residus (0,9%), i fins i tot l’energètica o minera (0.4%).

 La incidència ambiental global de les activitats de Palafolls és significativa, ja que segons la classificació de la llei 20/2009 de prevenció i control ambiental de les activitats (PCAA) 60 activitats que constitueixen el 13,2% del total, es classifiquen a l’annex III.  Pel que fa a l’Annex II, s’hi troben 13 activitats i, finalment trobem 6 activitats que conformen l’1,3% del total classificades a l’Annex I.

Amb aquests censos s’ofereix a cada ajuntament una eina per millorar la gestió diària administrativa de les activitats i que totes les àrees implicades de l’Ajuntament tinguin a la seva disposició una base de dades conjunta de manera que puguin treballar de manera més transversal, coordinada i estratègica afectant a àmbits tals com urbanisme, medi ambient o promoció econòmica.  

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua