Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge lliura l’Estudi de viabilitat d’un projecte de masoveria urbana a Sant Quintí de Mediona

Es vol impulsar una prova pilot de masoveria urbana a la Casa del General Weyler, un edifici plurifamiliar del qual és titular.

Sant Quintí de Mediona pateix la problemàtica de la manca d’oferta d’habitatges de lloguer a preus assequibles, fet que fa que la població jove marxi a d’altres municipis de la comarca. 

Aquesta primera experiència en masoveria urbana, servirà per donar a conèixer aquest model d’accés a l’habitatge a la població facilitant, d’aquesta manera, que l’experiència es pugui replicar a través de la intermediació entre privats i la creació d’una borsa de persones masoveres i propietàries.

L’edifici de 5 habitatges actualment presenta deficiències en l’envolupant i en les zones comunes. Les obres d’adequació d’aquests elements seran assumides pel propi ajuntament, acotant les obres pròpies dels masovers a les que calgui fer a l’interior dels habitatges.

La masoveria urbana permet accedir a un habitatge de manera més assequible pagant una part del lloguer a través de la realització de les obres d’arranjament que necessiti l’habitatge i que prèviament s’hagi pactat amb la propietat. D’altra banda, un programa de masoveria pot ajudar a mobilitzar i rehabilitar el parc buit.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua