Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

L’EMD de Bellaterra ja disposa de l’Avaluació de la viabilitat d’increment de densitat d’habitatges

L’assistència té per objecte estudiar la viabilitat d’augmentar la densitat a l’àmbit de Bellaterra,  i destinar l’increment d’aprofitament a l’obtenció d’equipament públic.

El Barri de Bellaterra és una entitat descentralitzada de Cerdanyola, amb característiques tipològiques pròpies i es configura com a ciutat jardí amb un total de 900 finques i una tipologia de casetes unifamiliars aïllades en parcel.la de 1000m2 de superfície, qualificades segons la clau 20a11 del Pla General Metropolità, vigent en l’àmbit. La densitat d'habitatges per hectàrea és molt baixa, i té pocs equipaments públics, depenent doncs dels municipis de l’entorn.

El document lliurat aborda l’estudi per analitzar la idoneïtat i repercussions d’augmentar la densitat d'habitatges i al mateix temps orientar estratègies per incrementar el sòl destinat a sistema d'equipaments públics. 

L’estudi analitza l’estratègia d’un augment de densitat generalitzat en tot l’àmbit, concloent que aquest augment tindria greus repercussions ambientals i funcionals. L’estudi proposa doncs un augment de densitat en àmbits concrets, ben comunicats amb el transport públic, poc consolidats o amb disconformitats i amb possibilitats de transformació. Les càrregues urbanístiques de cessió d’aprofitament i de sistemes generades per aquest augment de densitat es proposa destinar-les a la promoció d’equipament públic.

Amb l‘estudi lliurat, l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra i l’ajuntament de Cerdanyola podran argumentar decisions i redactar la figura de planejament adient per tal d’augmentar la densitat d’habitatges en l’àmbit que considerin més oportú.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua