Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Cursos i jornades

Finalitza el curs sobre “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge”

El dia 12 de maig va tenir lloc la darrera de les dotze sessions de videoformació de l’edició on-line del curs “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge” organitzada per l’Oficina d’Habitatge.

El curs ha comptat amb l’assistència de més de cent vint persones, sobretot personal tècnic dels serveis locals d’habitatge de la demarcació de Barcelona. L’equip docent ha estat format pels advocats especialistes en dret administratiu i habitatge Aleix Canals Compan, Pablo Feu Fontaiña i Raimon Soler Renobell.

El curs va començar el dia 3 de febrer i ha tingut una càrrega lectiva total de 42 hores, de les quals 30 han estat en format de videoformació i 12 hores corresponien al treball individual a l’aula virtual. A l’aula virtual les persones participants han tingut accés a tots els materials docents així com als enregistraments en vídeo de cada sessió.

L’estructura de continguts d’aquesta acció formativa constava de nou unitats didàctiques, cadascuna de les quals corresponia a diferents de les situacions d’utilització anòmala de l’habitatge tipificades: la desocupació permanent dels immobles; les ocupacions il·legals d’habitatges sense títol habilitant; l’assetjament immobiliari i les clàusules abusives en els contractes d’arrendament; l’infrahabitatge; la sobreocupació i el fenomen de la pobresa energètica; els habitatges d’ús turístic. L’exposició dels continguts d’aquestes diferents situacions s’ha acompanyat d’una revisió de les possibilitats d’intervenció de les administracions locals en cada situació, en l’exercici de les seves potestats d’inspecció i sanció, d’acord amb el marc jurídic vigent i la jurisprudència existent.

La sessió final ha tingut el format de taller pràctic d’experiències municipals. S’hi van convidar responsables tècnics de quatre ajuntaments de la demarcació perquè expliquessin l’aplicació pràctica que han fet als seus respectius municipis d’alguna de les mesures de foment, inspecció i sanció contra determinades situacions d’utilització anòmala que s’havien vist al llarg de les sessions.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua