Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Habitatge

L’equip d’Habitatge, participen com a experts en diferents actes, jornades i sessions d’iniciativa local

Durant els mesos de juny i juliol, hem col·laborat en diferents trobades pel territori abordant temes concrets de la política d’habitatge.

El passat 1 de juliol l’Oficina d’Habitatge va impartir una sessió en el Postgrau en Polítiques d’Habitatge, organitzat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili. El mòdul del Postgrau estava dedicat a “La planficación y evaluación de las políticas de vivienda”.

A la sessió Ània Pluma i Lidia Garcia van explicar els “Plans locals d’habitatge” (PLH) i els “Programes d’actuació municipal d’habitatge” (PAMH), contextualitzant el paper de la Diputació de Barcelona en el disseny de les polítiques d’habitatge i el suport que es presta als ens locals des de l’Oficina d’Habitatge. També es va presentar l’Indi_mhab, el visor de dades de l’Observatori Local d’Habitatge.

L’Oficina d’Habitatge també va participar en el “Congreso Nacional sobre vivienda colaborativa y territorio” del 16 i 17 de juny, organitzat també per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV. El contingut del congrés va girar al voltant de de quatre panels temàtics: “l’accés a l’habitatge avui”, “l’habitatge col·laboratiu i els consumidors”, “la fiscalitat de l’habitatge col·laboratiu” i “la cohesió territorial i l’habitatge”.

Dins del primer panel temàtic, MªJosé Soler va impartir la ponència “Habitatge cooperatiu en cessió d’ús: eines i criteris per a la seva implementació a escala municipal”, basada en la guia que ha publicat la Diputació de Barcelona amb aquest mateix títol.

Del 11 al 13 de juny va tenir lloc a Avià, FIRHÀBITAT, la primera fira centrada en la biologia de l’hàbitat, l’eficiència energètica, l’autoconsum i els habitatges sostenibles que es fa a Catalunya i que va acollir una quarantena d’empreses i 31 estands relacionats amb el sector.

Anna Font de l’Oficina d’Habitatge va intervenir a la taula rodona "Oportunitats i possibilitats d’aplicacions pràctiques de la bioconstrucció i l’eficiència energètica als ens locals", i aposta per fer actuacions de rehabilitació integrals que millorin la sostenibilitat, l’accessibilitat i la conservació.

L’Oficina d’Habitatge també va participar, el passat 7 de juliol, a la a la Taula Territorial “L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús al Vallès: trobada d’administracions locals”, convocada pel Laboratori Territorial d’Habitatge del Cercle cooperatiu del Vallès Occidental.

A la jornada, Lena Vidal, va exposar la trajectòria de l’Oficina en matèria de col·laboració públic-cooperativa i va presentar les dues publicacions sobre cooperatives editades recentment.

El passat 22 de juny l’Oficina va ser convidada a la xerrada “Masoveria urbana, experiències i projecte d’habitatge” organitzada per l’Ajuntament de Navàs on es presentava a la ciutadania el projecte de masoveria a una antiga Casa del Mestre d’El Mujal de titularitat municipal.

Isabel Ezpeleta va oferir una explicació sobre el marc legal i les principals característiques del model de masoveria urbana, i Maria José Soler Tarradellas, va explicar els principals aspectes econòmics del model.

L’Oficina d’Habitatge va participar a la primera sessió del curs "Mecanismes de finançament i gestió per la rehabilitació residencial" organitzat per l’Escola Sert i adreçat a arquitectes i altres professionals vinculats a la rehabilitació d’habitatge i pretén formar professionals per gestionar l’arribada dels Fons Europeus “Next Generation”.

Anna Font va impartir la ponència “Rehabilitació d’habitatges en programes de millora de barris. Diagnosi i estratègies d’actuació. Problemàtiques reals i experiències d’èxit: L’experiència de la Diputació de Barcelona”.

Finalment l’Anna Font de l’Oficina també va intervenir el 6 de juliol en el Taller sobre despoblament rural i noves habitabilitats en el Berguedà, organitzat per ETSAV (Escola Tècnica d’Arquitectura del Vallès). En aquest tallers s’han analitzat microexperiències de desenvolupament rural i sobre les problemàtiques i propostes relacionades amb l'habitatge a medis rurals.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua