Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Habitatge

Lliurat l'estudi d’Estratègies per a la gestió d’habitatges públics al municipi de Vilanova del Vallès

L’estudi s’ha desenvolupat en dues fases, una primera d’anàlisi i diagnosi, i una segona de plantejament de propostes.

L’Estudi proposa diverses accions per a la gestió d’un conjunt d’habitatges qualificats amb protecció oficial procedents de la cessió obligatòria resultant de l’execució del planejament urbanístic.

En virtut del conveni urbanístic signat, l’Ajuntament de Vilanova del Vallès rebrà cinc habitatges amb protecció oficial de règim concertat. A més rebrà en gestió dotze habitatges en règim de lloguer i amb protecció oficial de règim general. La voluntat municipal és destinar aquests habitatges a les polítiques municipals d’habitatge per cobrir la demanda d’habitatge social de lloguer de diferents col·lectius i contribuir a pal·liar la mancança en el municipi d’oferta d’habitatge a preus assequibles.

L’estudi proposa un conjunt d’estratègies de gestió orientades principalment a implantar l’estructura base de gestió i administració amb la creació del Servei municipal d'habitatge social i reforçar els recursos de gestió tècnics i econòmics. L’estudi preveu una possible diversificació d’habitatges socials i proposa la redacció d’un programa de gestió que contempla sistemes d’adjudicació, formes i règims contractuals per a les diferents tipologies d'habitatges socials, així com l’establiment de normes de conservació i manteniment dels habitatges i del foment de l’ús responsable dels habitatges socials. De manera prèvia, es proposa l’actualització de l'inventari municipal i la constitució del patrimoni públic de sòl i d'habitatge.

Els estudis d’estratègies de gestió que es desenvolupen en el marc del recurs d’Estratègies Sectorials d’Habitatge són treballs de caràcter estratègic adreçats a desenvolupar àmbits sectorials específics de forma prèvia a l'estudi i implementació d'una actuació específica i orientats a l'ampliació de l'oferta d'habitatge assequible. L’objectiu dels treballs és facilitar la presa de decisions per incrementar l'eficàcia i eficiència en la gestió, administració i conservació del parc d’habitatges destinats a polítiques socials.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua