Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Altres

La GSHUA participa en la inauguració del VI Congrés d'Arquitectura i Salut organitzat pel COAC

El 9 de juny es va celebrar el VI Congrés d'Arquitectura i Salut: Els espais com a eina de salut organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) que va poder ser seguida telemàticament per més de 200 inscrits.

La presentació institucional de l’acte va comptar amb la participació del videdegà del Col.legi, la Gerent de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats i la Gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

La pandèmia ha posat de manifest amb més evidència, la relació entre arquitectura i salut. Les dimensions dels habitatges, comptar amb llum natural, amb espais exteriors, la ventilació o la flexibilitat dels espais han estat factors que han determinat la vivència d’aquest període. També l’arquitectura hospitalària i els edificis de treball estan ara en el punt de mira, de com aconseguir garantir la seguretat de les persones en front al virus i alhora garantir la qualitat de l’ambient interior.

El Congrés es va estructurar en dos blocs que inclouen una conferència i taula rodona cada un. La primera part al matí, a la 8a planta del Col·legi d’Arquitectes a Barcelona, va girar al voltant dels "Edificis més sostenibles, saludables i integradors". En aquest bloc es va abordar les pautes per a la construcció d’edificis sostenibles, saludables i integradors, amb ponències de Vicent Guallart i Berta Brusilowsky. Finalment la segona part a la tarda, a l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques, va tractar la "Qualitat de l'ambient interior com a promoció de la salut”. En aquest espai el tema va ser la qualitat de l’ambient interior com a promoció de la salut i van participar els arquitectes de 300.000 km/s i el geòleg del CSIC Xavier Querol.

Tant el Servei d’Urbanisme com l’Oficina d’Habitatge participen activament del treball transversal corporatiu Entorn Urbà i Salut i despleguen eines i l’aplicació de criteris de salut en els diferents projectes i ecursos que ofereix al món local. En són exemples la incorporació dels criteris de salut en una desena de planejaments urbanístics municipals o la col·laboració amb les publicacions del Servei de Salut Pública com és la redacció d’una Guia sobre Habitatge i Salut que aviat serà publicada.

En la organització del Congrés hi estan directament implicades l'Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat del COAC, el Grup de Treball d'Arquitectura i Salut del COAC, juntament amb Bioarquitectura Mediterrània (BaM) i l'Associació d'Estudis Geobiològics(GEA). La sessió va ser gravada i estarà disponible al web del Col.legi.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua