Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

El Servei d'Urbanisme inicia l’elaboració del Catàleg d’Urbanitzacions amb dèficits del Vallès Oriental

El Servei d’Urbanisme convoca, a través del Consell Comarcal del Vallès Oriental, a tècnics i electes de la comarca per informar-los de l’inici dels treballs.

Amb motiu de l’inici de l’elaboració del catàleg d’urbanitzacions de la comarca, el passat 4 de maig, el cap del Servei d’Urbanisme, Ferran Barba, i les coordinadores dels treballs, es van reunir amb 55 càrrecs electes i tècnics dels municipis susceptibles de tenir urbanitzacions amb dèficits als seus termes municipals.

Havent finalitzat els Catàlegs corresponents al Garraf, a l’Alt Penedès i l’Anoia i al Baix Llobregat i en fase de redacció els Catàlegs del Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Vallés Occidental, és voluntat de la Diputació de Barcelona que la GSHUA finalitzi aquest any 2021 el catàleg de les UDUs de totes les comarques de la demarcació.

El catàleg que ara s’inicia actualitza i complementa la tasca realitzada l'any 2015 per l’aleshores Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya. Segons aquell treball, al Vallès Oriental s’hi compten 161 urbanitzacions, 62 de les quals es poden considerar com a UDUs (urbanitzacions amb dèficits urbanístics) emplaçades en 22 dels 39 municipis de la comarca.

Aquesta trobada entre electes locals i el Servei d’Urbanisme, a més d’exposar la metodologia de desenvolupament dels treballs, permet anunciar que en els propers mesos, l’equip redactor del Catàleg contactarà amb els ajuntaments implicats per demanar la seva col·laboració i validar la informació que es generi. Per la redacció del catàleg es concertaran entrevistes amb els serveis tècnics municipals, es farà treball de camp i es recopilarà tota la informació actualment disponible de diverses fonts.

D’aquesta manera els treballs es clouran amb l’elaboració d’una fitxa de cada UDU que s’integrarà en un Sistema d’Informació Geogràfica per a tota la Demarcació. Es disposarà així d’una informació completa de les característiques d’aquests teixits, informació necessària per diagnosticar la problemàtica existent (pròpia i del conjunt del territori) i plantejar estratègies d’intervenció adequades.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua