Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Habitatge

L’exposició ReHabilitem comença la seva itinerància a Terrassa amb l'objectiu de fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis

L'exposició, inaugurada el 14 de juny, es podrà visitar fins al 31 d'agost a l'Oficina de Rehabilitació del municipi de Terrassa.

Terrassa és el primer municipi que ha acollit l’exposició itinerant ReHabilitem. L’exposició, que es podrà visitar fins a finals de d'agost, va ser ser inaugurada per Pere Pons, diputat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona; Lluïsa Melgares, 3a Tinent d’Alcalde de Terrassa i regidora d’Habitatge i rehabilitació; i Sònia Ballester, cap de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

A la taula rodona, sobre les oportunitats que els fons Next Generation poden oferir a la rehabilitació d'edificis i habitatges, van participar-hi: Mercè Codina, cap del Servei de Rehabilitació d’Habitatges de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya; Bernat Navarro, vocal de la delegació del Vallès Occidental del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB); Marta Martínez, coordinadora de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC); Lorenzo Viñas, gerent del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida; Lídia Guillén, gerent de la Societat Municipal de l’Habitatge de Terrassa; i Marta Pradal, tècnica de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona. La moderació l’ha feta Sònia Ballester, cap de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

Les participants a la taula van coincidir a subratllar la importància de la cooperació entre agents –administració pública, col·legis professionals i comunitats de propietaris– per donar un impuls a la rehabilitació que vagi més enllà de l’any 2026, el termini dels dins Next Generation. Per aconseguir-ho van destacar que cal fer créixer el sector la rehabilitació i consolidar figures tècniques que tenen un paper molt important el procés rehabilitador: tant aquelles que poden permetre millorar el coneixement de l’estat dels edificis i del parc en el seu conjunt, com aquelles que poden acompanyar la ciutadania en el procés rehabilitador.

Després de la taula rodona, la cinquantena de persones participants a l’acte es van desplaçar a la nova Oficina de Rehabilitació de Terrassa, l’espai que ha acollit l’exposició i on aquesta va ser inaugurada pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons; la 3a Tinent d’Alcalde de Terrassa i regidora d’Habitatge i rehabilitació, Lluïsa Melgares; i la cap de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, Sònia Ballester.

La primera a prendre la paraula en aquesta inauguració va ser Sònia Ballester, cap de l’Oficina d’Habitatge, que va explicar els continguts de l’exposició. Ballester va explicar que ReHabilitem és una exposició sensorial i interactiva que dona resposta a preguntes com què és i per què cal rehabilitar, com s’ha de fer, o quins ajuts hi ha per fer-ho, posant especial èmfasi en l'oportunitat que representen els fons Next Generation

En la seva intervenció, el diputat Pere Pons, va ressaltar la importància del sector de la rehabilitació pels beneficis que comporta tenir uns habitatges que estiguin adaptats i siguin accessibles a les necessitats de totes les persones. Pons també va remarcar que l’evidència científica confirma la importància de la rehabilitació, ja que les deficiències en els habitatges afecten molt negativament la salut de la població.

Lluïsa Melgares va tancar les intervencions de la inauguració destacant que l’Ajuntament de Terrassa ha fet una aposta important per la rehabilitació dels edificis més deteriorats i dels barris més vulnerables. Per aquest motiu, ha explicat Melgares, han ubicat la nova Oficina de Rehabilitació a Ca n’Anglada.

L’exposició ReHabilitem té com a objectiu fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania i donar a conèixer els avantatges que té el manteniment dels edificis, així com adaptar-los a les necessitats de confort i estalvi energètic. Els municipis interessats en acollir l’exposició poden sol·licitar-la a través d’aquest web.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua