Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113
Ir arriba

Monogràfic

Un estudi encarregat per l’Oficina d’Habitatge a la Càtedra Mango de Responsabilitat Social d'ESCI-UPF ha calculat el valor social creat pels ajuts a l’adquisició d’habitatges de la Diputació de Barcelona. Aplicant la metodologia de quantificació del valor social integrat (VSI), l’estudi analitza i quantifica en termes monetaris el valor social dels ajuts a l’adquisició. Aplicant aquesta metodologia innovadora, l’estudi quantifica el Valor Social Integrat (VSI) generat pels ajuts a l’adquisició d’habitatges de l'Oficina d'Habitatge és de més de 17.000 euros per habitatge i any.

Ir arriba

Destacat

Les administracions locals comparteixen experiències en l’àmbit de l’Agenda Urbana per aconseguir municipis més resilients, sostenibles i inclusius

Barcelona va acollir el passat 18 de juliol la primera edició del Fòrum de les Agendes Urbanes locals. L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Barcelona va ser un punt de trobada per compartir i posar en valor la feina que estan fent diferents municipis barcelonins a l'àmbit de l'Agenda Urbana.

Ir arriba

Habitatge

L’exposició ReHabilitem comença la seva itinerància a Terrassa amb l'objectiu de fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis

L'exposició, inaugurada el 14 de juny, es podrà visitar fins al 31 d'agost a l'Oficina de Rehabilitació del municipi de Terrassa.

Lliurem les Estratègies per a la mobilització i intervenció d'habitatges desocupats i situacions anòmales de Rubí i Mataró

Els informes tenen com a objectiu sintetitzar el contingut de l’assistència als ajuntaments de Mataró i de Rubí.

L’Oficina d’Habitatge lliura el treball d’Estratègies per a la creació de la Taula d’Habitatge del Moianès

Durant el Catàleg de Serveis 2021, el Consell Comarcal del Moianès va demanar suport per al disseny d’una taula d’habitatge a la comarca.

El programa ‘Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica’ avaluat amb un 8,3

Els Ens locals que han participat a la quarta edició del programa, l'han puntuat amb una mitjana de notable alt.

Participem al juny a la primera sessió informativa de “Rehabilitem Santa Perpètua. Estratègies de rehabilitació del parc residencial”

La sessió pretén donar valor als ajuts i subvencions municipals que la ciutadania pot aprofitar per a rehabilitar edificis.

Impartida la sessió del Postgrau en Polítiques d’Habitatge organitzat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili

Tècniques de l’Oficina d’Habitatge van oferir una sessió dedicada a la planificació de polítiques d’habitatge.

Ir arriba

Urbanisme

L’Ametlla del Vallès ja disposa del document d’Avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)

El document proposa una adequació del planejament vigent a la realitat actual establint un nou model d’ordenació integral del municipi.

Lliurat l’estudi de Criteris per la redacció d’un nou POUM per Castellví de Rosanes

El document identifica i prioritza els aspectes urbanístics clau a  abordar per l’ens local en el marc d’un nou planejament general.

Vilada disposa d’un document estratègic per a determinar el desenvolupament i la viabilitat del seu planejament general

El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’ajuntament de Vilada el document de Diagnosi i Estratègies respecte el futur del planejament general.

El Servei d’urbanisme lliura a l’ajuntament de Terrassa la Diagnosi estratègica per al Pla Director del “Districte Zero”

L’assistència permetrà al municipi establir les accions i directrius d’aquest àmbit fonamental en el desenvolupament futur de la ciutat.

Lliurat el document de Diagnosis i estratègies d’actuació urbanística per diversos àmbits de La Conreria de Sant Fost de Campsentelles

L'objectiu de l'estudi és abordar les principals problemàtiques i requeriments de gestió i aportar propostes estratègiques que s’ajustin a la realitat de l’àmbit territorial.

L’Ajuntament de Vilanova de Sau rep la Diagnosi estratègica sobre l’estat del planejament municipal amb l’objectiu de fixar la població jove

L’estudi analitza l’adequació de les seves Normes Subsidiàries de Planejament a la normativa urbanística actual per posar fre al procés de despoblament.

Finalitzat un estudi sobre la densitat residencial a l'Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues

S'estudia la conveniència de modificar les densitats residencials dels Polígons d’Actuació Urbanística.

Sant Bartomeu del Grau rep l’Estudi de desenvolupament urbanístic de la urbanització La Serra

Lliurat el document que permetrà plantejar estratègies per completar la gestió urbanística de la Urbanització.

Lliurat a l’Ajuntament de Fogars de la Selva un estudi sobre la urbanització Can Camps

Situada dins del Montnegre i el Corredor, l'assistència ha comptat amb la participació del Servei de Gestió de Parcs Naturals de la Diputació.

L’estudi lliurat a Rellinars diagnostica i encara l’estratègia per la urbanització Les Codines

L’estudi presenta tres estratègies d’actuació per tal d’abordar la problemàtica de la urbanització i diferents alternatives.

L'Ajuntament de Sant Llorenç Savall ja disposa de les bases per la valoració i adquisició de la finca del Carrer Vic nº 16

El document permetrà l’adquisició de l’immoble per completar l’àmbit qualificat com a sistema urbanístic d’equipaments comunitaris segons el Planejament vigent.

Santa Maria de Palautordera disposa del document per estudiar la possibilitat d’implantació d’una colònia agropolitana a Can Balada

La Diagnosi estudia diferents estratègies d’implantació de cooperatives d’habitatge en edificacions fabrils en sòl no urbanitzable, posant el focus en el cas de Can Balada.

La Diputació de Barcelona convidada al projecte “Liveability Indicators”

El Servei d’Urbanisme exposa els principals reptes en Urbanisme i Salut en l’acte de presentació dels resultats d’aquest projecte internacional en el que participa la ciutat de Vic.

Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Signat el conveni de col·laboració entre Diputació i Generalitat en matèria de protecció civil

L'objectiu del conveni és donar suport als municipis en matèria de protecció civil i millorar l’intercanvi d’informació i coordinació.

Implantada l’aplicació del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) a trenta municipis de la demarcació

L’objectiu del PCOM es convertir el DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) en una eina realment operativa.

L'Oficina lliura a dos ajuntaments la integració de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM

Els ajuntaments de Vic i Sant Quirze de Besora han rebut la integració de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) al SITMUN.

Lliurament a dos municipis dels seus censos i programes de verificació d'activitats comunicades

Els ajuntaments de Cabrera de Mar i Les Masies de Voltregà ja disposen de cens d’activitats i establiments i del pla de verificació d’activitats comunicades.

Lliurament dels Plans d’Autoprotecció (PAU) als municipis de Santa Coloma de Cervelló, Masquefa i Premià de Mar

Es tracta del PAU de la Festa de la cirera de Santa Coloma de Cervelló, el PAU de la sala polivalent i recinte Rogelio Rojo de Masquefa i el PAU dels actes de foc a la platja a la Festa Major de Premià de Mar.

Lliurat el DUPROCIM de Saldes i el suport a la implantació del DUPROCIM de Santa Margarida i els Monjos

El DUPROCIM és un treball que estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a possibles situacions d’emergència al municipi.

Ir arriba

Cursos i jornades

L’Oficina d’Habitatge presenta “Espai Promovem: impuls per a la promoció d’obra nova i gran rehabilitació”

Espai Promovem: impuls per a l’obra nova i la gran rehabilitació” és un espai de reflexió, interrelació, creació i transferència de coneixement sobre el procés de promoció d’habitatge social i assequible.

Taradell acull la tercera edició del cicle de visites “Les polítiques d’habitatge dels petits municipis”

L’Oficina d’Habitatge recupera aquest cicle després de més de 2 anys en suspens degut a la pandèmia, on es van poder conèixer sobre el terreny les experiències de l’Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana.

El curs de gestió urbanística recupera el format presencial i aborda la millora urbana

L’acció formativa Introducció a l’Acció Urbanística Local: Gestió Urbanística, s’ha celebrat entre juny i juliol, amb una assistència d’una quarantena de personal tècnic d'ajuntaments de la Demarcació.

Continuem formant el personal tècnic municipal en la gestió de les activitats regulades

L'Oficina d'Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil va celebrar al juny una jornada i un curs que va comptar amb 2 sessions formatives.

Ir arriba

Altres

Aquesta és la segona edició del curs que forma part del banc d’accions formatives de la Diputació de Barcelona.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua