Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Cursos i jornades

L’Oficina d’Habitatge presenta “Espai Promovem: impuls per a la promoció d’obra nova i gran rehabilitació”

Espai Promovem: impuls per a l’obra nova i la gran rehabilitació” és un espai de reflexió, interrelació, creació i transferència de coneixement sobre el procés de promoció d’habitatge social i assequible.

El passat dia 28 de juny l’Oficina d’Habitatge va celebrar una sessió informativa per explicar aquest recurs i la convocatòria Next Generation (AHC) per a obra nova , un nou recurs del Catàleg de Serveis 2022.

Un dels objectius estratègics de l’Oficina d’Habitatge és donar suport a la provisió d’habitatge assequible i de qualitat al món local. Amb l’arribada dels fons europeus Next Generation és necessari impulsar i reforçar el suport que ofereix l’Oficina en matèria de promoció d’obra nova i gran rehabilitació. Per aquest motiu s’ha creat aquest nou recurs tècnic en règim de concessió directa amb concurrència. Per presentar-lo, es va convocar una sessió informativa oberta a tots els ens locals. 

La sessió, que va comptar amb una setantena d’assistents, es va estructurar en tres blocs: una primera part d’explicació dels detalls del recurs “Espai Promovem”, que va anar a càrrec de personal de la pròpia Oficina d’Habitatge de la Diputació. A continuació es va explicar els detalls de la convocatòria del Programa de promoció d’habitatge social, que va anar a càrrec de l’Eva Gundin, responsable de suport en matèria d’urbanisme de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

La tercera part va tenir un format taula rodona, amb diferents perfils de promotors immobiliaris: promotors privat, Tercer Sector Social i sector del cooperativisme d’habitatge. L’objectiu d’aquest bloc era que els assistents a la sessió coneguessin les possibilitats de concertació públic-privada-comunitària que s’hi poden establir per tal de tirar endavant una promoció d’habitatge d’obra nova amb protecció oficial.

“Espai Promovem: impuls per a l’obra nova i la gran rehabilitació” és un suport que busca afavorir l’intercanvi i transferència de coneixement en el procés de promoció i construcció sobre sòl de titularitat pública d’habitatges d’obra nova socials o assequibles (licitació, projecte d’obra, etc.). El recurs inclou l’accés a grups de treball de la Diputació de Barcelona i als productes informatius, formatius i relacionals que es generin. Es preveu que hi hagi un espai propi de la comunitat virtual d’habitatge per facilitar l’intercanvi de coneixements de l’Espai Promovem.

Es plantegen 2 tipus de grups de treball amb una doble dimensió: relacional i operativa. El primer grup, el relacional, tindrà per objecte obrir un espai de debat i d’intercanvi de coneixement sobre qüestions genèriques de l’impuls a la promoció d’obra nova i de gran rehabilitació. Es preveu que hi hagi grups de treball relacional sobre les següents temàtiques:

  • Viabilitat de l’actuació
  • Procés de licitació
  • Projecte i construcció
  • Adjudicació i gestió

El segon grup, el grup operatiu, estarà destinat a donar suport a la licitació i la gestió del parc d’habitatges públic. S’agruparan les sol·licituds per crear espais de treball adaptats als interessos expressats pels ens locals.  Es podrà demanar suport en els àmbits següents:

  • Suport a la gestió directa
    • licitació d’un projecte i /o obra
  • Suport a la gestió indirecta
    • licitació d’un dret de superfície
    • licitació d’una concessió administrativa
    • cessió de sòl per obra futura
    • cooperatives en cessió d’ús
  • Suport a la gestió (procediments d’adjudicació i implantació del servei públic

 

L’activació dels grups de treball dependrà del nombre de sol·licituds rebudes i dels recursos de l’oficina.

Els municipis destinataris són aquells que disposin d’un solar  residencial o immoble de propietat municipal  o cedit que vulguin participar en sessions de treball sobre temàtiques diverses del procés de promoció d’habitatge social i assequible i que tinguin interès per al mon local. Un dels requisits de concessió del recurs és disposar d’un o més solars residencials o immobles de propietat o cedits.

Per saber-ne més, podeu consultar la fitxa del recurs al Catàleg de Serveis 2022.

 

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua