Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Habitatge

Lliurem les Estratègies per a la mobilització i intervenció d'habitatges desocupats i situacions anòmales de Rubí i Mataró

Els informes tenen com a objectiu sintetitzar el contingut de l’assistència als ajuntaments de Mataró i de Rubí.

L’Oficina d’Habitatge ha acompanyat els ajuntaments de Mataró i Rubí en un procés de treball amb sessions individualitzades amb els tècnics municipals dels dos ajuntaments. En aquestes sessions s’han analitzat les eines i els instruments més adients per afrontar la problemàtica dels pisos buits des de diferents vessants i, també, la capacitat d’acció de l’ajuntament per actuar davant de les situacions anòmales com la desocupació permanent dels habitatges.

Amb l’Ajuntament de Mataró, concretament, s’ha treballat en el disseny de l’estratègia per aconseguir la mobilització dels habitatges buits, la desocupació dels ocupats amb risc i generadors de conflictivitat i la implicació del sector privat per evitar reproduir les situacions anòmales. També s’ha donat suport a l’ajuntament per resoldre les qüestions plantejades per les persones propietàries en els tràmits d’al·legacions dels procediments sancionadors incoats.

Amb l’Ajuntament de Rubí s’ha treballat en la redacció d’un Protocol d’Intervenció municipal d’inscripció de pisos buits en el Registre Municipal de Pisos buits. En matèria de competències municipals per a la mobilització també s’ha treballat el procediment administratiu de declaració de situació anòmala de desocupació així com el procediment sancionador i el procediment per a l’adquisició de sòl per a promoure HPO per part de la societat municipal PROURSA.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua