Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Habitatge

Impartida la sessió del Postgrau en Polítiques d’Habitatge organitzat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili

Tècniques de l’Oficina d’Habitatge van oferir una sessió dedicada a la planificació de polítiques d’habitatge.

La sessió es va estructurar en dues parts. A la primera part, Ània Pluma, responsable d’organització de l’Oficina d’habitatge, va explicar els “Plans locals d’habitatge” (PLH), contextualitzant el paper de la Diputació de Barcelona en el disseny de les polítiques d’habitatge i el suport que es presta als ens locals des de l’Oficina d’Habitatge. En aquest aspecte, va comentar els  resultats del Panel 2020, una enquesta bianual a municipis de més de 10.000 habitants on s’analitzen les polítiques locals d’habitatge, fent especial èmfasi en els temes a tenir en compte en la redacció dels plans locals d’habitatge. També va presentar l’Indi_mhab, el visor de dades de l’Observatori Local d’Habitatge que permet cartografiar més de 100 indicadors municipals d’habitatge de la demarcació de Barcelona. En quan als Plans locals d’habitatge, va explicar les característiques d’aquest instrument de planificació, el seu contingut, el procediment i la tramitació, la metodologia per a la seva redacció, el gestor de projectes, com a eina de seguiment i avaluació del PLH. Per acabar, va fer un balanç del desplegament territorial dels PLH’s i d’alguns exemples realitzats.

A la segona part, Lídia Garcia va explicar els “Programes d’actuació municipal d’habitatge” (PAMH), concretant en primer lloc les diferències entre els PAMH i els PLH. En quant als PAMH, va explicar el seu desplegament territorial i va definir la metodologia, el contingut, el procés de treball, posant diversos exemples.

El Postgrau en Polítiques d’Habitatge vol aportar una formació interdisciplinar al personal directiu i tècnic de les polítiques d'habitatge tant de l’àmbit públic com privat.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua