Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Urbanisme

L’Ametlla del Vallès ja disposa del document d’Avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)

El document proposa una adequació del planejament vigent a la realitat actual establint un nou model d’ordenació integral del municipi.

L’Ametlla del Vallès és un municipi situat a la comarca del Vallès Oriental, amb una població de 8.878 habitants, actualment està regulat pel Pla general d’ordenació urbana el 1987, actualitzat l’any 2005 mitjançant l’aprovació d’un Text Refós. Aquest, amb 33 anys de vigència, es considera un document obsolet i insuficient per cobrir les necessitats del municipi amb una elevada dinàmica urbanística tant de planejament com de gestió. Per tant cal redactar un nou document de planejament general de cara a potenciar la sostenibilitat del municipi en quan al seu teixit residencial, densificant i procurant una diversitat funcional i d’usos, implantant noves tipologies destinades a col·lectius amb necessitats específiques d’habitatge.

L’Avanç es configura com un document de caràcter estratègic destinat a definir les línies mestres del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal establint el model de desenvolupament urbanístic del municipi i definint les directrius que han d’orientar la redacció del pla. En aquest sentit, el document proposa ajustar la superfície urbanitzada equilibrant les necessitats del municipi amb un creixement poblacional moderat, millorar la connectivitat al llarg dels seus eixos estructurants com a àmbits de naturalesa cívica i pacificada en vers al trànsit i generant espais de centralitat tot mantenint la imatge característica del municipi.  La proposta determina les condicions de conservació i protecció del mosaic agro-forestal i la matriu bio-física estructural del municipi, així com garantir les reserves de sòl necessàries per a una oferta adequada i proporcional d’habitatges públics, d’equipaments i de serveis, tenint en compte les necessitats de la població i les dinàmiques demogràfiques ampliant la diversitat del parc d’habitatge protegit a l’àrea urbana central.

Posteriorment a l’aprovació i publicació del document d’Avanç es sotmetrà a informació pública i, simultàniament, dins del tràmit d’avaluació ambiental estratègica, serà informat a la Comissió Territorial d’Urbanisme. L’assistència conclourà amb la valoració dels suggeriments formulats en el període d’informació pública del document i amb l’informe de continuïtat dels treballs del POUM per la seva aprovació inicial.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua