Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Urbanisme

Lliurat l’estudi de Criteris per la redacció d’un nou POUM per Castellví de Rosanes

El document identifica i prioritza els aspectes urbanístics clau a  abordar per l’ens local en el marc d’un nou planejament general.

L’estudi parteix de la necessitat manifestada per l’ajuntament de Castellví de Rosanes d’actualitzar un planejament general amb gairebé 40 anys d’antiguitat, en el marc del qual s’han tramitat nombroses modificacions puntuals i alguns planejaments derivats, i amb significatives dificultats d’aplicació, donat que està redactat amb mitjans no digitals i sobre una base cartogràfica molt poc precisa.

El document analitza també en detall la necessària adaptació del PGOU vigent al planejament territorial aprovat amb posterioritat, i també avalua la necessària actualització de les seves previsions de creixement completament superades pel context actual.

S’aprofundeix sobre altres motius que apunten a la necessitat de disposar d’un nou planejament general com és el procés de transformació de segona a primera residència de les urbanitzacions de baixa densitat, a més de la manca de regulació dels usos i construccions del sòl no urbanitzable.

Acotada i concretada la magnitud de cadascuna d’aquestes disfuncions, l’estudi les aglutina en 6 grans blocs propositius, alguns d’abast municipal susceptibles de ser abordats en el marc d’un nou POUM a llarg termini, i d’altres més específics i localitzats, susceptibles de ser afrontats per planejament derivat a mig termini, o per instruments de gestió i/o execució de forma més ràpida.

En definitiva, atenent a l’objecte del DIES de valorar criteris per la redacció del nou planejament general del municipi, s’agrupen les propostes per resoldre les problemàtiques detectades en funció de l’instrument de planejament que caldria redactar, tramitar i/o executar per materialitzar-les. D’aquesta manera l’ajuntament disposa d’una exhaustiva justificació tècnica, i programació econòmica i temporal de cadascuna de les actuacions per poder valorar la via de resolució més adient per cada problemàtica en funció de les prioritats de la seva política local.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua