Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Urbanisme

Vilada disposa d’un document estratègic per a determinar el desenvolupament i la viabilitat del seu planejament general

El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’ajuntament de Vilada el document de Diagnosi i Estratègies respecte el futur del planejament general.

El municipi de Vilada disposa com a planejament vigent d’unes Normes de Planejament Urbanístic aprovades el 1997, amb un text refós de 2005, que han estat modificades en diverses ocasions i que actualment presenten importants desajustos respecte la realitat del municipi. El 2009 es va redactar un Avanç de POUM que no va arribar a ser tramitat però en el que ja  es constatava que el  planejament vigent era obsolet i que i no era suficient per poder abordar les diferents problemàtiques urbanístiques del municipi.

El document lliurat s’estructura com un document de Diagnosi i Estratègies respecte les línies de treball de futur del planejament del municipi tot i garantint el seu desenvolupament sostenible i resolent les principals problemàtiques i plantejant futures actuacions a executar. Els principals punts estudiats son l’eix de la carretera actual i la seva variant prevista al planejament territorial, la viabilitat dels sectors de creixement i les seves possibles estratègies, la regulació dels espais buits i sistemes d’espais lliures, la redefinició dels espais industrials així com l’establiment de sistemes per a la obtenció de nous espais per generar habitatge assequible al municipi.

El treball fa un estudi del conjunt del municipi, detallant, per a cada àmbit de planejament previst, la seva viabilitat econòmica i urbanística anticipant la dificultat d’execució  així com aquells àmbits o zones problemàtiques on cal realitzar petites intervencions per la seva millora.  En general el document conclou amb un seguit d’estratègies diferenciades per àmbits i categories de sòl que permeten a l’Ajuntament establir un possible full de ruta de cara a l’adequació del planejament urbanístic a la realitat del municipi.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua