Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Urbanisme

El Servei d’urbanisme lliura a l’ajuntament de Terrassa la Diagnosi estratègica per al Pla Director del “Districte Zero”

L’assistència permetrà al municipi establir les accions i directrius d’aquest àmbit fonamental en el desenvolupament futur de la ciutat.

L’actuació del “Districte Zero” forma part d'un dels eixos prioritaris al Programa de Govern de Terrassa per al Mandat 2019-2023, estretament vinculat a l'estratègia de la "Revolució verda" amb la que l'Ajuntament vol construir un nou model de ciutat.

S’emplaça dins del districte 1, situat entre la Rambla d'Egara, l'Avinguda de Vint i dos de juliol, els carrers del Nord i de la Rasa i neix de la unió natural de diferents iniciatives locals, amb un fort component cultural i cooperatiu.

Sobre aquest àmbit es feia necessari efectuar una acurada diagnosi de les seves problemàtiques, com a pas previ per poder plantejar un conjunt de propostes, referides tant a l'ús de l'espai públic com a l'espai privat, que el puguin dinamitzar i evitin la pèrdua dels seus valors patrimonials. Aquesta proposta reforçarà l'oferta turística de Patrimoni industrial i Modernista de la que Terrassa n'és referent.

El Pla Director és un document que planifica, orienta i organitza futures actuacions a realitzar  i s’ha basat en l’anàlisi físic i socioeconòmic de l’àrea urbana i la seva relació amb la ciutat, la diagnosi participada de la situació actual identificant debilitats, amenaces, fortaleses i debilitats, la participació en totes les fases del procés dels agents del territori per concloure finalment, amb l’establiment dels objectius per tal d’assolir i alternatives i prioritats d’actuació.

El treball  s’ha alineat amb l’Agenda 2030, i els seus objectius de desenvolupament sostenible (ODS), en especial amb l’ODS 11 Ciutats i comunitats sostenibles i les seves fites, amb la voluntat de contribuir al desenvolupament urbà en les tres esferes de la sostenibilitat, ambiental, econòmica i social, dels municipi.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua