Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Urbanisme

Lliurat el document de Diagnosis i estratègies d’actuació urbanística per diversos àmbits de La Conreria de Sant Fost de Campsentelles

L'objectiu de l'estudi és abordar les principals problemàtiques i requeriments de gestió i aportar propostes estratègiques que s’ajustin a la realitat de l’àmbit territorial.

El treball s’ha elaborat en dues fases. La primera part del treball aborda una anàlisis de l’àmbit territorial de les urbanitzacions objecte d’aquest estudi, que correspon amb els polígons d’actuació urbanística definits pel planejament urbanístic general vigent, el PAU 12, Turó d’en Reig, el PAU 14, Colònia Bosc,  i el PAU 15, Torrent de l’Hort. Aquesta anàlisi es realitza tenint en compte les diferents variables que incideixen en el desenvolupament de les urbanitzacions, com són la realitat física de la urbanització, l’estructura de la propietat, la situació jurídica, els aspectes sociodemogràfics i econòmics, els factors ambientals i de riscos, i els elements de patrimoni i paisatge existents. Els resultats de les variables analitzades s’avaluen en clau de debilitat, fortalesa, amenaça i oportunitat, per a considerar quins aspectes clau de l’anàlisi condicionen el desenvolupament i la regularització de les urbanitzacions i de les estratègies a plantejar en la segona part del treball.

Un cop establertes les pautes tècniques i jurídiques més adients per assolir la regularització definitiva de les urbanitzacions, a la segona fase es proposen les estratègies per a garantir l’èxit en la culminació del procés de transformació, establint els criteris d’actuació per la regularització futura i definitiva d’aquestes urbanitzacions. En aquest sentit es proposen dos escenaris d’intervenció que es comparen amb l’escenari de partida que seria la situació actual. Cada escenari recull diverses actuacions amb una estimació de les repercussions tècniques, socials, econòmiques i legals de les alternatives. El primer dels escenaris planteja diverses modificacions puntuals de Pla d’ordenació urbanística municipal vigent per donar cobertura legal als tres polígons i el segon desenvolupa una modificació d’un àmbit territorial que inclou les tres urbanitzacions i amb propostes de caràcter més global que implicarien deslligar les majors dificultats econòmiques i de gestió dels àmbits per tal d’afrontar la recuperació física de tota l’operació urbanística. També es planegen diverses intervencions complementàries, mesures de caràcter social, econòmiques i paisatgístiques, que contribuirien a millorar la qualitat de vida i afavoririen la cohesió social dels residents d’aquestes urbanitzacions. Per últim, es conclou amb una valoració conjunta de les estratègies i les actuacions proposades.

La finalitat d’aquest document de Diagnosi i estratègies d’actuació urbanística és contribuir a la presa de decisió respecte de les actuacions municipals que es puguin preveure pel desenvolupament del planejament urbanístic general del municipi de Sant Fost de Campsentelles a les urbanitzacions de l’àmbit de La Conreria.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua