Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Urbanisme

Finalitzat un estudi sobre la densitat residencial a l'Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues

S'estudia la conveniència de modificar les densitats residencials dels Polígons d’Actuació Urbanística.

L’ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues va sol·licitar a la GSHUA una Diagnosi Estratègica (DIES) prèvia a la tramitació d’una figura de planejament per disminuir les densitats d’habitatges establertes als polígons d’actuació que recollia el POUM vigent. Aquesta diagnosi volia analitzar la conveniència i oportunitat de l’esmentat canvi en el seu planejament general.

 

El POUM de 2007, preveia 4 polígons residencials, dels que només s’ha desenvolupat el que té menys densitat i número d'habitatges. La resta de PAUs preveien unes densitats considerades excessives atès que, en el cas de desenvolupar-se, preveien un augment d’habitatges molt significatiu en comparació amb els existents.

 

L’estudi conclou que no és imprescindible desenvolupar-los per cobrir les necessitats residencials del municipi, alhora que cal revisar-los per dotar-los d’una millor integració i qualitat urbana, ja que les seves actuals previsions generen un model urbà inadequat, amb un potencial de creixement desmesurat respecte les previsions de futur.

 

L’instrument que permet assolir la totalitat dels objectius establerts és la revisió del POUM, alternativa de gran esforç tècnic i econòmic, i de llarga durada, però es plantegen també altres opcions instrumentals com la Modificació Puntual del POUM en diferents Polígons, que amb esforços econòmics més acotats, permet assolir a mig termini, els objectius perseguits.

 

Aquestes estratègies es complementen amb la definició i desenvolupament de diverses alternatives d’ordenació dels àmbits que es consideren estratègics per al futur del poble, i que tenen incidència directa amb la problemàtica abordada. Així mateix s’apunten una bateria d’instruments estratègics (no reglats) que poden ser complementaris a la resta de propostes plantejades i que es poden desenvolupar de forma més eficient a curt termini.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua