Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Signat el conveni de col·laboració entre Diputació i Generalitat en matèria de protecció civil

L'objectiu del conveni és donar suport als municipis en matèria de protecció civil i millorar l’intercanvi d’informació i coordinació.

Signat el conveni de col·laboració que estableix el marc de cooperació entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) i la Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA).

 

Aquest instrument, signat pel president delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Sr. Pere Pons Vendrell i el Conseller d’Interior de la Generalitat, Sr. Joan Ignasi Elena i Garcia concreta la col·laboració entre ambdues institucions en les iniciatives que es promoguin conjuntament en matèria de protecció civil, en els àmbits de prevenció, planificació, intervenció, gestió d’emergències, recuperació i sensibilització, des dels seus respectius àmbits competencials.

 

La signatura d’aquest conveni facilitarà, per exemple, en l’àmbit de les emergències, definir protocols específics entre la GSHUA i la DGPC per coordinar i intercanviar informació per al suport al municipi amb recursos, especialment per a les actuacions un cop superada la fase aguda de l’emergència, sempre d’acord amb la resposta prevista als plans de protecció civil i pels serveis d’emergències en cada cas.

També consolida la col·laboració entre ambdues institucions en la planificació de la protecció civil, la redacció i implantació de Plans d’Autoprotecció i del Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM), en el desenvolupament de l’eina informàtica PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) per la gestió d’emergències i en la realització de simulacres per a la gestió del risc. 

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua