Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurament dels Plans d’Autoprotecció (PAU) als municipis de Santa Coloma de Cervelló, Masquefa i Premià de Mar

Es tracta del PAU de la Festa de la cirera de Santa Coloma de Cervelló, el PAU de la sala polivalent i recinte Rogelio Rojo de Masquefa i el PAU dels actes de foc a la platja a la Festa Major de Premià de Mar.

El Pla d'autoprotecció és una eina de programació de les accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats, amb els seus propis mitjans i recursos, en l'àmbit de la seva competència, per aconseguir que, davant d’una situació d'emergència, les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica. Per tant, el Pla d’autoprotecció donarà resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se.

El PAU de la Festa de la cirera de Santa Coloma de Cervelló que es desenvolupa en diversos carrers de la trama urbana del municipi ocupant una superfícies de 21.658,00 m2 descriu, entre d’altres,  els riscos, el pla d’actuació, les fitxes d’actuació i funcions operatives, per tal que els seus habitants i resta de visitants en puguin gaudir de forma segura. La Fira es celebra l’última setmana del mes de maig i primera del mes de Juny i rep aproximadament 10.000 persones. S’han tingut en compte, especialment, els riscos que poden esdevenir en grans aglomeracions de persones, a banda dels riscos territorials habituals i d’altres externs.

 

A Masquefa, s’ha lliurat el Pau de la sala polivalent i recinte Rogelio Rojo, localitzat en un solar en sòl urbà, amb una superfície construïda aproximada de 5.219,3 m2 i una geometria irregular al centre de Masquefa. S’hi desenvolupen activitats socio-culturals, activitats esportives, activitats extraordinàries, activitats formatives, ocupacionals i d’assessorament. La varietat d’activitats que s’hi desenvolupen implica que la seva ocupació es perllongui tots els dies de la setmana i en diversos horaris.

Finalment, el Pla d’autoprotecció dels actes de foc a la platja a la Festa Major de Premià de Mar organitzats per l’Ajuntament a la platja de Llevant coneguda popularment com la platja de l’Ona defineix, entre d’altres aspectes que 6.642 persones  és el màxim aforament que podrà absorbir l’espai en base als càlculs d’evacuació. El nombre habitual de persones que assisteixen a aquest acte és entre 5.000 i 6.000, per tal de poder gaudir de l’espectacle i de la cantada d’havaneres que l’acompanya, amb seguretat.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua