Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2022 - #113

Altres

La GSHUA participa en el curs Arquitectura i salut: obra pública municipal saludable

Aquesta és la segona edició del curs que forma part del banc d’accions formatives de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu del curs, promogut pel Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Gerència de Serveis d'Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic, és oferir una visió global als tècnics municipals sobre com introduir el vector salut en els diferents camps de l’obra pública municipal, adoptant enfocaments de totes aquelles professions vinculades a la mateixa.  

Com en la primera edició, el Servei d’urbanisme va coordinar el primer bloc del curs dedicat a Urbanisme i Salut, amb l’objecte de clarificar i exemplificar els paràmetres que ha de tenir present l’urbanisme per esdevenir saludable, amb participació de diferents ponents experts en la matèria. El 31 de maig la primera sessió va comptar amb la participació d’ISGLOBAL i del propi Servei d’urbanisme. El 2 de juny, l’arquitecta Marta Rofin va compartir els principals aprenentatges del POUM de Vic, pla urbanístic local pioner en l’aplicació de criteris de salut, i finalment el 7 de juny el catedràtic José Fariña, va presentar la nova Guia d’Urbanisme i Salut que ha elaborat per la FEMP (Federación Española de Municipios y Provincias).

El dia 14 de juny, en el marc del tercer i darrer bloc del curs, l’Oficina d’Habitatge va fer una ponència que tenia per objecte presentar el primer volum la guia “Vivienda y salud. Características y condiciones de la vivienda” així com les altres accions que està duent a terme l’Oficina d’Habitatge per la inclusió de paràmetres de salut en les polítiques d’habitatge. A més a la sessió es va exposar un avanç del segon volum de la mateixa guia, que durà el subtítol “entorno residencial y comunidad”, que tractarà sobre l’entorn residencial i la comunitat; la incorporació de la perspectiva de salut en els plans de transformació de barris i l’ambientalització de plecs de projecte i obra amb criteris d’eficiència energètica, industrialització, sostenibilitat i salut.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #113 - Juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua