Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

Sant Quirze de Besora ja disposa del document Planificació de la rehabilitació de Cal Dimoni

L’actuació estudiada dona resposta a la necessitat de disposar d’allotjaments dotacionals per a persones gran.

El municipi de Sant Quirze de Besora té la necessitat d’oferir habitatges adaptats per aquelles persones d’edat avançada que són autònomes i no necessiten una residència geriàtrica però, en canvi, els seus habitatges no estan prou adaptats a nivell d’accessibilitat o de proximitat als serveis i comerç. L’Ajuntament disposa d’un edifici ubicat al costat de la residència geriàtrica que el fa idoni per generar dinàmiques positives de socialització i de prestació de cures.

Després d’una primera valoració es va descartar la rehabilitació de l’edifici, per l’estat de degradació en què es troba i per la dificultat per complir amb la normativa establerta en el Codi Tècnic de l’Edificació, ja que es tracta d’una gran rehabilitació. La proposta, per tant, és fer un nou edifici. L’estudi resultant considera la possibilitat de crear fins a 11 habitatges, majoritàriament d’un dormitori, amb un únic nucli vertical i connexió amb la residència a través del propi edifici.

Pel baix volum de l’obra i la ubicació geogràfica, no s’aconsella l’opció de la concertació público-privada. Es considera preferible que l’Ajuntament actuï com a promotor en el moment en que es vulgui iniciar l’actuació.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua