Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114
Ir arriba

Monogràfic

En data 7 de juliol s'ha publicat en el DOGC, el Decret 131/2022 de 5 de juliol del Reglament de la Llei de facilitació de l'activitat econòmica, el qual va entrar en vigor el  27 de juliol de 2022.
El document aprovat té una vocació bifront, atès que abraça no només l’àmbit del dret administratiu, sinó també el tecnològic fent un pas més en la consolidació de l’ús de la  Finestreta Única Empresarial ( FUE), per part de les administracions locals.

Ir arriba

Destacat

L’Espai Mataró Connecta ha acollit aquest dijous una jornada per fer balanç del projecte ‘Lloguem!’, que fomenta l’habitatge de lloguer assequible reactivant els immobles desocupats que hi ha a la ciutat. El projecte s’ha tancat amb una xifra de 61 pisos que han entrat en aquest circuit, que compta amb la garantia de l’Ajuntament de Mataró i el suport de la Diputació de Barcelona.

El passat dijous 3 de novembre es va donar el tret de sortida a Rehabilita 2022, la iniciativa que lidera el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i que compta amb un Comitè Estratègic en el qual hi ha la Diputació de Barcelona i tots els agents públics i privats del sector.  Rehabilita vol impulsar la cultura de la rehabilitació i, enguany, centra els seus objectius en aprofitar al màxim els fons Next Generation.

Ir arriba

Habitatge

L’exposició “Rehabilitem” visita Mataró, Santa Margarida i els Monjos i Igualada

L’exposició “Rehabilitem” continua la seva itinerància amb l'objectiu de fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania.

El municipi de Torelló ja compta amb un Pla Local d’Habitatge per detectar i estudiar les necessitats d’habitatge

EL PLH, és un document tècnic, que regirà les polítiques d’habitatge del municipi del proper sexenni.

Lliurats els PAMH de Casserres, Centelles, Moià, Sant Salvador de Guardiola, Taradell i Vacarisses

El PAMH  és un instrument de planificació en el qual es programen actuacions en un escenari temporal d’uns quatre anys.

Finalitzat l'estudi d’estratègies per a la gestió del parc d’habitatge social a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

L’objectiu és dissenyar una estratègia entre l’Ajuntament, les altres administracions i altres entitats privades titulars o gestores d'habitatges.

Cardedeu ja disposa de l’estudi d’estratègies sectorials d’habitatge per canviar l'ús de locals comercials en habitatges socials

L’estudi analitza els locals comercials en desús i desocupats situats en eixos desclassificats del municipi per avaluar les viabilitat de convertir-los en habitatges.

Hem redactat les Estratègies sectorials de millora i rehabilitació del parc residencial de l'Ajuntament de Masnou

L’objectiu de l’estudi és definir l’estratègia de millora i rehabilitació, a partir de l’estudi de diferents blocs d’habitatge plurifamiliar, que permeti la seva extrapolació a d’altres edificis.

Lliurat l'estudi d’estratègies sectorials d’habitatge per a la promoció d’habitatges en solars municipals a Olesa de Montserrat

L'estudi té com a finalitat facilitar la presa de decisions: planteja una priorització d’un conjunt de sòls de titularitat municipal en funció de la seva adequació i el temps requerit per promoure-hi habitatges assequibles i socials.

Lliurades les estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats de Cercs, Igualada i Navàs

L'objectiu d'aquests estudis  són concretar i desenvolupar un programa d’inspeccions d’habitatges buits i en mal estat de conservació, que permetrà que els municipis comptin amb un cens d’habitatges buits.

Lliurem un Estudi viabilitat de cooperatives en cessió d’ús a l'Ajuntament de Sabadell

El treball lliurat és un estudi que analitza les opcions que ofereix el model cooperatiu en cessió d’ús en un solar municipal.

Lliurat l’estudi de viabilitat d’una projecte de masoveria urbana a la Colònia Arquers de Cardona

El document analitza la implementació d’un programa de masoveria urbana en una antiga colònia minera, la Colònia Arquers.

Lliurat l’estudi de viabilitat per a la rehabilitació de l’edifici Antonio Machado de Badia del Vallès

Amb aquest estudi, l’Ajuntament de Badia del Vallès disposa d’una guia per transformar una escola en desús en allotjament dotacional.

Sant Quirze de Besora ja disposa del document Planificació de la rehabilitació de Cal Dimoni

L’actuació estudiada dona resposta a la necessitat de disposar d’allotjaments dotacionals per a persones gran.

Mataró acull una taula rodona sobre l’impuls dels Fons Next Generation a la rehabilitació d’edificis i habitatges

La taula informativa tenia la finalitat d'explicar els ajuts destinats a la rehabilitació energètica dels edificis i habitatges.

L’Oficina d’Habitatge esgota els ajuts als ajuntaments per a l'adquisició d'habitatges

El 30 de setembre va finalitzar el termini de sol·licitud de l’ajut per a l’Adquisició d’Habitatges, recurs del Catàleg de Serveis

L'O-HB organitza un seminari sobre “Els nous sistemes de control de lloguers a debat” a la CUIMPB

La jornada “Els nous sistemes de control de lloguers a debat" analitzava pros, contres i limitacions de les mesures de control.

Participem a la jornada “Mecanismes per impulsar projectes d’habitatge coooperatiu des dels ajuntaments”

L’Oficina d’Habitatge va participar en la sessió organitzada des del Centre de transició ecosocial de Coòpolis el passat 5 d'octubre on-line.

Ir arriba

Urbanisme

Pla Especial de Catàleg de Masies, cases rurals i altres construccions de Gelida per a la seva aprovació inicial

Lliurat el document que facultarà a l’ajuntament per la concessió de llicències directes sense la necessitat del tràmit al Departament de Territori de la Generalitat.

Lliurat a l’Ajuntament de Castellcir el document per aprovació inicial del Pla Especial de Masies

El Pla Especial de catàleg de masies és l’instrument urbanístic que regula les masies, cases rurals i altres construccions del sòl no urbanitzable del municipi de Castellcir.

L’Ajuntament de Figaró - Montmany rep el document d’estudis previs per a l’adquisició dels sòls per executar el carrer del Mig

L’estudi analitza amb detall un tram viari previst pel planejament general que encara no s’ha executat i les possibilitats del seu desenvolupament.

Lliurat a l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar el DIES sobre els efectes de l’anul·lació del POUM i retorn a les NNSS de 1985

Lliurat el document de Diagnosi i Estratègies sobre els efectes de l’anul·lació del Pla d’ordenació urbanística municipal i retorn a les Normes subsidiàries de planejament de 1985.

Participem al Global Goals for Cities Manresa i al curs Les Agendes Urbanes: Instrument de canvi urbà integral i Nova Governança

La sessió va tenir lloc el passat 23 de setembre, on tècnics del Servei d’Urbanisme de la GHSUA van difondre la tasca realitzada en relació al projecte transformador.

El Servei d’Urbanisme va presentar al URBAN DAYS la seva expertesa en Agendes Urbanes dins el programa URBACT

Els dies 20 i 21 d’octubre Gijón va acollir les jornades URBAN DAYS de l’edició #InfoDayES 2022 organitzat pel Punt Nacional URBACT amb col·laboració de l’Ajuntament de Gijón.

Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L'Oficina d'Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil lliura tres Duprocim

Els ajuntaments de Sant Antoni de Vilamajor, La Nou de Berguedà i Sant Iscle de Vallalta reben el Document Únic de de Protecció Civil Municipal.

Lliurament de Plans d’Autoprotecció als municipis d'Artés, Capellades i Espunyola

Els Plans d’Autoprotecció (PAU) donaran resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se als municipis.

Es lliuren set censos i plans i programes de verificació d'activitats comunicades

Sant Pere de Torelló, Santa Maria de Miralles, Sant Julià de Vilatorta, Vallcebre, La Palma de Cervelló, El Bruc i Avinyó ja disposen de cens d’activitats i establiments i del pla de verificació d’activitats comunicades.

Sis municipis més de la demarcació han incorporat el PCOM en l’operativa de gestió de les emergències

La implantació del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) s'ha fet als Ajuntaments de Sant Mateu del Bages, Olivella, Sant Vicenç dels Horts, Castellví de Rosanes, Montclar i El Papiol.

Integració de la cartografia de protecció civil del Document únic de protecció civil municipal

S'han lliurat els treballs d'integració de la cartogracia del DUPROCIM a Tagamanent, Avinyonet del Penedès, Terrassa i Santa Perpètua de Mogoda.

Participem a la tretzena edició a Sevilla de la "Jornadas Ibéricas de Infraestructuras de Datos Espaciales"

Dintre de les jornades celebrades a Sevilla, vam participar a la ponència “La protección civil municipal en SITMUN, una herramienta para la  gestión eficiente de las emergencias”.

Finalitza el projecte europeu Riskcoast

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil ha participat a les sessions finals del projecte  RISKCOAST.

Ir arriba

Cursos i jornades

El mes d’octubre es va celebrar el Curs de Protecció de la legalitat urbanística

El curs, dedicat específicament a la Protecció de la Legalitat Urbanística, ha comptat amb 4 sessions de classes presencials.

Nova sessió dels Espais del Servei d'intermediació en deutes d'habitatge sobre el lloguer social obligatori

El passat dia 25 d’octubre va tenir lloc una nova sessió dels espais SIDH, Servei d'intermediació en deutes d'habitatge, la vintena.

Ir arriba

Altres

La publicació recull els principals aprenentatges i reflexions del seminari del mateix nom organitzat en col·laboració amb la CUIMPB.

La tarda del passat 17 d’octubre al vestíbul de Can Serra, seu de la corporació, es va presentar públicament el llibre ‘Ciutat i salut’, corresponent a la sèrie d’Urbanisme i Habitatge, en el que participen una vintena d’autors, alguns d’ells components del grup de treball transversal corporatiu Entorn Urbà i Salut.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua