Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

Finalitzat l'estudi d’estratègies per a la gestió del parc d’habitatge social a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

L’objectiu és dissenyar una estratègia entre l’Ajuntament, les altres administracions i altres entitats privades titulars o gestores d'habitatges.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és titular d’un conjunt d’habitatges socials de diferents procedències: habitatges de titularitat municipal que gestiona de forma directa; habitatges de titularitat de l’Agència de l’Habitatge i habitatges titularitat de grans tenidors (SAREB) cedits per conveni; habitatges titularitat de privats cedits en arrendament; habitatges titularitat de privats cedits a la borsa de mediació de lloguer social, etc. que es destinen a col·lectius amb necessitats residencials de diferents naturalesa. L’estudi proposa un conjunt d’estratègies de gestió emmarcades en tres objectius generals:  optimitzar l’habitatge d’ús social de gestió pública, coordinar els agents gestors de l’habitatge social al municipi i dotar de recursos específics per a la gestió de l’habitatge d’ús social.

L’estudi s’ha desenvolupat en dues fases, una primera d’anàlisi i diagnosi i una segona de plantejament de propostes. En la primera fase d’anàlisi i diagnosi, s’han identificat i localitzat els habitatges d’ús social al municipi titularitat de l’Ajuntament, d’altres Administracions, i  l’habitatge social gestionat pel tercer sector i s’ha realitzat una radiografia dels  recursos de l’Ajuntament. En la segona fase de propostes, a partir de la informació recaptada a la fase anterior, s’identifica i fan propostes de gestió entre Ajuntament, altres administracions i entitats del tercer sector.

Els estudis d’estratègies de gestió que es desenvolupen en el marc del recurs d’Estratègies Sectorials d’Habitatge són treballs de caràcter estratègic adreçats a desenvolupar àmbits sectorials específics de forma prèvia a l'estudi i implementació d'una actuació específica i orientats a l'ampliació de l'oferta d'habitatge assequible. L’objectiu dels treballs és facilitar la presa de decisions per incrementar l'eficàcia i eficiència en la gestió, administració del parc d’habitatges destinats a polítiques socials.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua