Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Destacat

Rehabilita 2022, la cita que promou la cultura de la rehabilitació

El passat dijous 3 de novembre es va donar el tret de sortida a Rehabilita 2022, la iniciativa que lidera el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i que compta amb un Comitè Estratègic en el qual hi ha la Diputació de Barcelona i tots els agents públics i privats del sector.  Rehabilita vol impulsar la cultura de la rehabilitació i, enguany, centra els seus objectius en aprofitar al màxim els fons Next Generation.

Impulsats per la Unió Europea per afavorir la recuperació econòmica després de la COVID-19. Un dels eixos destacats d’aquest esdeveniment és la reducció del consum d’energia als edificis.

Durant la sessió inaugural, que es va celebrar a la Casa Convalescència de Barcelona, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, va anunciar que aquesta edició “arriba en el moment just per desplegar aquests fons i executar les actuacions previstes”. El diputat va recordar que la Diputació «és la plataforma per arribar als municipis petits que no tenen prou capacitat per tenir tècnics en la matèria» i va avançar que aviat es presentarà l’eina Si_Rehab, que és un “visualitzador que difondrà dades i mapes que facilitaran als tècnics municipals dades per a la rehabilitació i l’eficiència energètica dels edificis”.

D’altra banda, el president de CATEB, Celestí Ventura, va assegurar que els fons Next Generation “són una gran oportunitat per dinamitzar el sector. Per això, hem de treballar plegats amb les administracions, compartint idees i experiències”.

Durant tota la setmana de la rehabilitació hi haurà jornades i activitats diverses adreçades a la ciutadania, a professionals i agents del sector, i a les diferents administracions.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua