Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Habitatge

Bruc i Subirats proposen diferents actuacions per augmentar l’habitatge assequible als municipis

Bruc i Subirats ja disposen dels Programes d’Actuació Municipal d’Habitatge. Els documents, serviran de guia per al desplegament de les polítiques locals d’habitatge dels propers anys.

El PAMH del Bruc estableix diferents objectius per donar resposta a les problemàtiques en matèria d'habitatge detectades al municipi, i proposa un seguit d’actuacions que l’ajuntament durà a terme al llarg dels propers anys. En primer lloc incrementar la capacitat municipal de desenvolupar polítiques d’habitatge, . En segon lloc el PAMH aposta per millorar el manteniment del parc d’habitatges; facilitant el desplegament dels ajuts a la rehabilitació existents; i amb projectes que puguin estimular la demanda de rehabilitació, com els projectes pilot de masoveria urbana, l’impuls als programes d’arranjaments d’habitatges i d’auditories energètiques. El PAMH del Bruc proposa, finalment, diferents actuacions per a la creació i obtenció d’habitatges assequibles. En aquest sentit proposta diferents incentius per a la captació d’habitatges a la borsa comarcal, la rehabilitació d’habitatges patrimoni de l’Ajuntament, o l’adquisició d’un solar de la SAREB per construir-hi habitatges assequibles.

En el cas de Subirats, el PAMH ha permès dotar l’ajuntament d’un full de ruta amb les actuacions a dur a terme per atendre les principals necessitats d’habitatge. Sobre la base de la concertació de polítiques d’habitatge amb altres administracions, el PAMH focalitza els esforços en facilitar l’accés a l’habitatge, amb especial atenció als col·lectius amb més dificultats per accedir o mantenir un habitatge a preu de mercat. També aposta per promoure la rehabilitació d’habitatges per a ús residencial, tant per millorar-ne l’eficiència energètica, com per millorar les condicions d’accessibilitat dels habitatges.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua