Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Habitatge

Castellar del Vallès ja disposa de l'estudi de viabilitat d'obra nova fruit del desenvolupament d’un programa d'actuació urbanística

La promoció formada per 3 blocs aportarà al municipi de Castellar del Vallès un total de 97 habitatges de lloguer entre lliure i protegit. 

El solar de cessió resultant té un aprofitament de 28 habitatges lliures, 30 de protecció específica –obligatòriament de lloguer– i 66 de protecció que poden ser tant de compra com de lloguer. L’ajuntament prioritza habitatges de certa dimensió –3 habitacions i 70m2– i l’explotació en lloguer. Amb aquests requeriments previs, l’estudi es centra en establir quina proporció d’habitatges de lloguer lliure i protegit optimitza la viabilitat de la promoció. El treball proposa concentrar 24 habitatges en règim lliure en un dels blocs i construir i 73 habitatges en règim protegit en els altres dos.

L’estudi proposa un aparcament corregut entre els 3 blocs per optimitzar costos, eliminar els locals comercials en planta baixa i establir la ventilació creuada en totes les tipologies d’habitatge. El treball contempla diferents escenaris: s’ha considerat una licitació per lots o una licitació única, una opció que ve donada pel marc de subvencions actual, amb una limitació d’1M€ per promotor/licitació. Aquest factor afecta directament en la possibilitat de reduir els lloguers o la percepció d’un cànon per l’ajuntament. L’altre gran factor que afecta la viabilitat és l’accés a finançament.

Una vegada l’ajuntament disposa de la proposta financera de l’estudi, pot valorar el moment idoni per iniciar la licitació ajustant només els paràmetres més volàtils com el cost de la construcció, el tipus d’interès o la quantia de subvenció a la que es pugui acollir la promoció.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua