Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119
Ir arriba

Monogràfic

El present monogràfic recull les principals novetats i notícies en matèria de protecció civil dels darrers mesos que incideixen en l’operativa dels municipis davant les emergències i riscos i repassa de manera sintètica les millores i evolutius dels recursos que des de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil s’ofereixen als ajuntaments.

Ir arriba

Destacat

Els dies 16 i 17 d’octubre Granada va acollir la segona edició del Foro Urbano de España, organitzat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en col·laboració amb l’Ajuntament, la Diputació i la Universitat de Granada, la FEMP i ONU-Habitat.

L’esdeveniment es va consolidar com a referència per a les Agendes Urbanes de l’Estat i espai obert i permanent de diàleg al voltant dels principals reptes urbans.

Ir arriba

Habitatge

Vic disposa del Pla Local d'Habitatge pels anys 2022-2027 per a detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i definir els mitjans per donar-hi resposta

Aquest document tècnic, estratègic i de planificació serveix per definir les estratègies a desenvolupar des del govern local per millorar les condicions d’accés i permanència a l’habitatge.

S'han lliurat els estudis per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats als municipis de Calella, Calldetenes, Sant Fruitós de Bages i Vilassar de Mar

Els estudis d’estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats són un document tècnic de caràcter analític i propositiu per facilitar la presa de decisions.

L'Oficina lliura l'Estudi d’estratègies sectorials d’habitatge per a la promoció d’habitatge públic social i assequible a Montornès del Vallès

S'analitzen els sòls de titularitat municipal on generar una oferta d’habitatge de lloguer per donar cobertura a les necessitats residencials.

Castellar del Vallès ja disposa de l'estudi de viabilitat d'obra nova fruit del desenvolupament d’un programa d'actuació urbanística

La promoció formada per 3 blocs aportarà al municipi de Castellar del Vallès un total de 97 habitatges de lloguer entre lliure i protegit. 

L’exposició “Rehabilitem” continua la seva itinerància per la ciutat de Sabadell i les comarques de l’Alt Penedès i el Moianès

L’exposició “Rehabilitem” explica els beneficis de la rehabilitació i dona orientacions bàsiques a les persones interessades en rehabilitar el seus habitatges i edificis.

Ir arriba

Urbanisme

Lliurat el document de viabilitat de les propostes de la UA-3 i el PERI-1 al Pont de Vilomara

L'estudi analitza el buit urbà entre el barri del Marquet i el nucli urbà, un terreny de forta pendent.

Es lliura a Esparreguera l’Estudi de l’estat urbanístic i possibles estratègies d’actuació

El document permetrà a Can Vinyals plantejar estratègies per completar la gestió urbanística de la urbanització.

Lliurat a l'Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans el document de Diagnosi i Estratègies de la urbanització del barri de Montjuïc

L'Estudi analitza l’estat actual de la urbanització i estableix el full de ruta per assolir la seva regularització.

Cànoves i Samalús ja disposa del document de diagnosi i estratègies per la regularització de dues urbanitzacions

El document recull les propostes per regularitzar les dues urbanitzacions amb dèficits: Ca l’Esmandia i Can Sebastianet.

Lliurat a l’ajuntament de Viver i Serrateix el document de Diagnosi i Estratègies

El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’ajuntament de Viver i Serrateix el document de Diagnosi i Estratègies que recull les propostes d’actuació en relació al planejament  general del municipi.

Viladecans organitza una Jornada sobre el paper de les ciutats mitjanes i les agendes urbanes

L’Ajuntament de Viladecans és membre de la Xarxa d’Agendes Urbanes Locals (XAUL) i ha comptat amb el Servei d’Urbanisme per moderar la taula rodona del segon itinerari.

El Servei d’Urbanisme va participar a la sessió inaugural del Màster Universitari d’Arquitectura de l'ETSAV a Montcada i Reixac

La sessió va tenir lloc el dia 20 de setembre i va centrar la mirada en les principals problemàtiques urbanístiques del municipi.

Altres lliuraments

Durant els darrers mesos, el Servei d’Urbanisme ha lliurat diversos documents i figures de planejament urbanístic als ajuntaments de Vallirana, L’Espunyola i Gelida.

  • Aprovació provisional de les Modificacions puntuals de les normes de planejament urbanístic de L'Espunyola
  • Text Refós del PE catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en SNU de Gelida
  • L’informe final de la Modificació Puntual del PGOU per concreció d'alineacions, rasants i zones a les urbanitzacions zona Oest de Vallirana
Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Es dona suport als DUPROCIM dels municipis de la demarcació en totes les seves fases

Lliurat a Borredà, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Fost de Campsentelles; implementat a Santa Coloma de Cervelló; i incorporat a la cartografia SITMUN de Granollers i Navàs.

S’incorpora el DUPROCIM al SITMUN en els municipis de Sant Feliu de Llobregat i Sant Julià de Vilatorta

El Pla està sota responsabilitat de l’alcalde i garanteix la integració d’aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de protecció civil.

Implantació del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) al municipi d’Arenys de Mar

El PCOM és una aplicació informàtica de la Diputació de Barcelona en suport web i adaptada a dispositius mòbils.

Lliurament del Programa d’Autoprotecció dels actes al carrer durant de Festa Major de Moià

El Pla d’autoprotecció de la Festa Major donarà resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se.

Ir arriba

Cursos i jornades

Taller de la Xarxa d'Agendes Urbanes Locals (XAUL) sobre els reptes i oportunitats de la implementació de les agendes urbanes

L'objectiu era obrir el debat entre els membres integrants de la XAUL (ens locals i Diputació) al voltant del repte de la implementació de les Agendes Urbanes.

Clouen les jornades “La promoció d’edificis d’habitatges assequibles amb sistemes constructius industrialitzats”

Unes 150 persones es van reunir els dies 3 i 4 d’octubre per debatre sobre els reptes dels sistemes de construcció industrialitzada aplicats a la promoció d’habitatges assequibles.

Celebrada la darrera sessió del curs dedicat a la Protecció de la Legalitat Urbanística

El curs, dedicat específicament a la Protecció de la Legalitat Urbanística, ha comptat amb 4 sessions de classes presencials.

Celebrat el segon taller del cicle d’urbanisme pràctic dedicat al sòl no urbanitzable

El 21 de setembre el servei d’urbanisme va organitzar la segona edició del taller sobre les actuacions en el sòl no urbanitzable.

La GSHUA continua formant el personal tècnic municipal en el procediment sancionador de les activitats regulades

Durant els dies 20 i 27 de setembre 2023 s’ha celebrat el curs: “Activitats Regulades: Procediment sancionador”.

Gestió d’Emergències Municipals i Protecció Civil: Espai d’experiències. Explosió i incendi edifici habitatges a Sant Feliu de Llobregat 31-12-2021

El 25 d'octubre es va celebrar la Jornada de Gestió d’Emergències Municipals i Protecció Civil adreçada al personal tècnic i polític.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua