Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Urbanisme

Lliurat el document de viabilitat de les propostes de la UA-3 i el PERI-1 al Pont de Vilomara

L'estudi analitza el buit urbà entre el barri del Marquet i el nucli urbà, un terreny de forta pendent.

El Pla General d’Ordenació Urbana Municipal (PGOUM) del Pont de Vilomara, aprovat l’any 1998, deixa entre el barri del Marquet i el nucli uns terrenys qualificats de zona verda. Aquests sòls no estan inclosos en cap àmbit d’actuació, i per tan l’Ajuntament els haurà d’adquirir per expropiació. Per altra banda, aquest espai urbà està trinxats per vials, tan transversalment com longitudinalment, incloent-hi dues rotondes. Es posa en dubte la viabilitat d’aquest vials donada la topografia i, la seva necessitat ja que el planejament urbanístic el destina a zona verda i hi ubica elements d’infraestructures viàries.

Un cop estudiada la mobilitat i les necessitats de connexió viària reals, les estratègies redueixen notablement els vials recollits al PGOUM, sense perdre la connexió, i adaptant-se a la topografia del terreny. També s’eliminen les dues rotondes viàries. S’alliberà així l’espai verd, quedant com un àmbit de relació entre els dos barris del municipi i entre el riu Llobregat i la zona verda, límit del municipi. Finalment l’estudi inclou les estratègies de gestió urbanística i la viabilitat econòmica de cadascuna d’elles.

Amb aquest treball l’Ajuntament podrà optar per alguna de les estratègies proposades per resoldre la connexió entre els dos barris i millorar la mobilitat urbana.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua