Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Urbanisme

Lliurat a l'Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans el document de Diagnosi i Estratègies de la urbanització del barri de Montjuïc

L'Estudi analitza l’estat actual de la urbanització i estableix el full de ruta per assolir la seva regularització.

El barri de Montjuïc, situat al municipi de Palau-solità i Plegamans, es va començar a parcel·lar majoritàriament a la dècada dels anys seixanta del segle passat amb la intenció d’albergar segones residències. Al igual que molts d’aquets teixits de baixa densitat, sorgits durant aquest període, va seguir un procés de transformació del sòl de manera no reglada ni ordenada, fet que va derivar en una consolidació del sòl per l´edificació encara que amb una forta deficiència pel que fa a les xarxes de serveis urbanístics bàsics.

L’actual planejament, publicat l’any 2015, intenta resoldre aquesta problemàtica a través de la delimitació de polígons d’actuació. En el cas de Montjuic, divideix el sector en 3 polígons: per reduir les càrregues urbanístiques ja que hi havia una part inundable i una gran zona verda que feia inviable el conjunt.

L’objecte principal del document de Diagnosi i Estratègies és afavorir la finalització de les obres d'urbanització i l'establiment de serveis a la urbanització, amb l'objectiu d'assolir-ne la integració en el municipi i de millorar-ne la qualitat de vida dels residents dins un marc de desenvolupament urbanístic sostenible.

L’estudi també enumera les pautes per a definir el conjunt d'actuacions administratives per a iniciar i executar la regularització de la situació urbanística de la urbanització, per a completar-ne les obres i per a proveir-la dels serveis corresponents, així com, l’estimació de costos i les determinacions d'ordre jurídic, tècnic, econòmic i financer necessàries per a completar el desenvolupament urbanístic de la urbanització, d'acord amb el planejament vigent.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua