Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Urbanisme

El Servei d’Urbanisme participa en la jornada de presentació de les Actes del II Congrés Masia- Territori

El passat 8 de novembre es va realitzar, a l’Institut d’Estudis Catalans,  la jornada de presentació de les Actes del 2n Congres Masia-Territori. 

Masia – Territori es configura com un espai de debat sobre el món rural enfocat en la masia i el territori des d’una visió interdisciplinar promogut per la Secció d’Història Rural de la Institució Catalana d’estudis agraris (ICEA), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

L’any 2015 es va organitzar per primera vegada un congrés que posava el model rural a debat, sobretot enfocat en el model d’habitatge rural per excel·lència: la masia.

Al març del 2019 es va realitzar el 2n Congrés Masia i Territori en el qual es va seguir incidint en valorar el passat, reconèixer el present i projectar el futur del territori rural català, començant a parlar de l’impacte significatiu del canvi climàtic en aquest model de vida. En aquest 2n congrés va haver la col·laboració del Servei d’urbanisme de la Diputació de Barcelona, amb la representació de l’arquitecta Lupe Serraima, en el comitè científic, amb l’organització d’un dels blocs del congrés i amb una ponència d’inici de l’esmentat bloc: “Pros i contres del catàleg de masies, cases rurals i altres construccions”. 

El 8 de novembre es van presentar les Actes del 2n Congres Masia-Territori. La jornada es va acompanyar amb la intervenció de dos especialistes. Una d’elles va ser realitzada per Lupe Serraima, responsable d’urbanisme del Servei d’urbanisme per parlar de “La legislació actual en les masies, cases rurals i altres construccions” com a continuïtat de la conferència realitzada en el marc del 2n Congrés.

L’acte va finalitzar amb la presentació del 3r Congrés previst al març del 2024 i l’entrega d’exemplars del document presentat.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua