Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120
Ir arriba

Monogràfic

Amb l’objectiu de facilitar l’exercici de l’activitat urbanística en els municipis de la demarcació de Barcelona, especialment a aquells amb menys capacitat de gestió, així com per contribuir a la difusió i comprensió del marc normatiu urbanístic, des de la Diputació de Barcelona, i més concretament, des del Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA), s’ha elaborat aquesta Guia d’expedients urbanístics que s’ofereix com a eina de treball als municipis.

Ir arriba

Destacat

La GSHUA publica una nova web dedicada al projecte Impuls de les Agendes Urbanes Locals. Aquesta web té com a objectius compartir el Projecte Transformador, Impuls de les Agendes Urbanes Locals i facilitar informació d’utilitat als ens locals que estan en diferents nivells de procés de redacció de les seves agendes urbanes locals, així com els que es plantegen començar a desenvolupar aquest instrument de planificació estratègic als seus territoris.

Ir arriba

Habitatge

Finalitzat el termini de sol·licituds de la convocatòria d'ajuts econòmics per a l’Adquisició d’Habitatges d'aquest 2023

El 30 de setembre va finalitzar el termini de sol·licitud de l’ajut per a l’Adquisició d’Habitatges de la convocatòria d’aquest 2023.

Lliurem les "Estratègies per a la gestió del parc d’habitatge social, assequible i de qualitat al municipi de Caldes de Montbui”

L’estudi proposa instruments de gestió del parc d’habitatges amb especial atenció als diferents aspectes relacionat amb el procés d’adjudicació.

L’Oficina d’Habitatge lliura l’estudi de viabilitat de rehabilitació de l’Antic Ajuntament a Santa Maria d’Oló

L’estudi projecta la creació de 4 habitatges de lloguer assequible i posa en valor un equipament en desús.

El Berguedà es dota d’una estratègia per mobilitzar i optimitzar el parc públic de diversos municipis

El treball vol ser una eina estratègica de lideratge comarcal que fomenti la creació d’un fons d’habitatges destinats a polítiques socials.

Realitzem un estudi que planteja estratègies per mobilitzar habitatges desocupats mitjançant la rehabilitació a l’Anoia

El Consell Comarcal de l’Anoia té la necessitat de mobilitzar els habitatges desocupats per generar habitatge de lloguer assequible.

Els ajuntaments adherits a l’Espai Promovem fan balanç del primer any del projecte per al procés de promoció d'habitatge social i assequible

El passat 14 de desembre els ajuntaments que han participat a l’Espai Promovem es van reunir a Caldes de Montbui.

L’exposició “Rehabilitem” continua la seva itinerància al Consell Comarcal del Moianès i es podrà visitar fins el 8 de gener

L’exposició està instal·lada al Consell Comarcal del Moianès. Després de festes de Nadal l’exposició anirà a Santa Perpètua de Mogoda, on s’estarà fins al dia 8 de febrer.

Ir arriba

Urbanisme

Lliurat al Consell Comarcal del Bages un estudi sobre les Urbanitzacions amb Dèficits Urbanístics del seu territori

L’estudi titulat “Estratègies per la regularització i millora de les UDUs del Bages” és el resultat d’un any d’intensa feina amb el Consell Comarcal però també amb els ajuntaments.

Lliurat a l’Ajuntament de Centelles el document de Diagnosi i estratègies Regeneració urbana i transformació urbanística de la zona del Vapor

El document Diagnosi i estratègies (DI_ES) analitza i planteja estratègies per la transformació urbanística d’un buit urbà existent al nucli del municipi de Centelles, anomenat “El Vapor”.

Es lliura a l'Ajuntament de Manresa l’estudi previ per a la intervenció integral al barri de Les Escodines

El Servei d’Urbanisme ha lliurat al consistori el que serà un nou full de ruta del Barri de Les Escodines que permetrà una coherent planificació estratègica d’accions pels propers anys.

L’Ajuntament d’Artés rep l’estudi de regeneració urbana del nucli antic d'Artés

L’estudi de regeneració urbana contribueix a la presa de decisió municipal i estableix el full de ruta a seguir en els propers anys per tal de revitalitzar el centre històric del municipi.

El Servei d’Urbanisme participa en la jornada de presentació de les Actes del II Congrés Masia- Territori

El passat 8 de novembre es va realitzar, a l’Institut d’Estudis Catalans,  la jornada de presentació de les Actes del 2n Congres Masia-Territori. 

L'AOC incorpora nous tràmits urbanístics adaptats al model d'ordenança (ORPIME)

Ja estan disponibles en el servei e-TRAM 2.0 del Consorci AOC tres nous tràmits urbanístics adaptats a la legislació urbanística i al model ORPIME.

Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Implantació i aplicació del PCOM a quatre municipis de la província

Sant Boi de Llobregat, Sant Julià de Vilatorta, La Pobla de Lillet i Sant Quirze de Safaja ja disposen de l’aplicació PCOM.

Es redacta el DUPROCIM en els municipis de Tiana i Prats del Rei

També s’incorpora el DUPROCIM al SITMUN en els municipis d'Avinyonet del Penedès i El Pont de Vilomara i Rocafort.

Elaborats els plans de verificació d’activitats econòmiques de diversos municipis de la demarcació

Lliurats als ajuntaments de Caldes de Montbuí, Castellolí, Centelles, El Papiol, Olesa de Montserrat, Olivella, Orís, Palafolls, Sallent, Vallromanes, Vilada i Vilassar de Mar.

La Comissió de Protecció Civil de Catalunya homologa 8 DUPROCIM redactats per l’Oficina d’Activitats

El Document Únic de Protecció Civil Municipal, 25 són de nova elaboració, 13 corresponen a actualitzacions i 17 són revisions de plans existents.

Lliurament del cens i del pla i programa de verificació d'activitats comunicades d'Òdena

L’ajuntament d’Òdena ja disposa de cens d’activitats i establiments i del pla de verificació d’activitats comunicades així com dels respectius programes anuals.

Ir arriba

Cursos i jornades

Presentació de la nova Guia d’Expedients d’Intervenció Urbanística

El passat 13 de desembre es va presentar en una sessió virtual la nova Guia d’Expedients Urbanístics adreçada als ens locals.

Visita a Gallifa per conèixer les seves actuacions d’adquisició i rehabilitació d’habitatges

El passat 24 de novembre Gallifa va acollir la sisena edició del cicle de visites: “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits”.

Celebrada la trobada anual del GIA (Gestor d'Informació d'Activitats) al recinte del Pati Manning

El dia 28 de novembre l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil (OAPC) va celebrar la Trobada anual del GIA.

S’ha celebrat una altra edició del curs d’Actualització Normativa en matèria d’Activitats

Durant el mes de novembre s’ha impartit el curs d’Actualització Normativa en matèria d’Activitats Regulades en un total de 22 hores.

Ir arriba

Normativa

Publicada al BOPB l’aprovació de la modificació del model d’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en l’edificació, en l’ús del sòl i el subsol (ORPIME)

El 23 de novembre d’enguany s’ha publicat al BOPB l’aprovació de la modificació del model d’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en l’edificació, en l’ús del sòl i el subsol (ORPIME) elaborat des del Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA), que incorpora una  versió del text consolidat, amb les modificacions i correccions vigents des de la seva primera publicació  al BOPB en data 21 de gener de 2021.

Ir arriba

Altres

Es va debatre la necessitat de rehabilitar els habitatges de famílies vulnerables i de fer-los més eficients energèticament.

L’elaboració del Pla ha comptat amb el suport de la GSHUA en totes les fases de redacció i tramitació.

REhabilita està liderat pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i compta amb un comitè estratègic en el què participa la Diputació de Barcelona, entre altres agents públics i privats del sector de la construcció i la rehabilitació.

El passat 3 de novembre una quinzena d’estudiants del Màster de Planificació Territorial i Gestió Ambiental de la Universitat de Barcelona (UB) van visitar la Diputació de Barcelona per conèixer de primera mà el suport que aquesta institució ofereix als ens locals.

Des de la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats us desitgem molt bones festes!

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua