Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Cursos i jornades

Celebrada la trobada anual del GIA (Gestor d'Informació d'Activitats) al recinte del Pati Manning

El dia 28 de novembre l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil (OAPC) va celebrar la Trobada anual del GIA.

La sessió de cinc hores  va comptar amb la participació de prop de cent usuaris del GIA.

El GIA és una aplicació informàtica amb tecnologia web dissenyada i creada per la Diputació de Barcelona per facilitar als ajuntaments la gestió de les activitats i establiments dels seus municipis oferta als ajuntaments de la demarcació de Barcelona a través del Catàleg de Serveis.

En la primera part, la Isabel Alonso, Cap de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil i el personal tècnic responsable del GIA, van exposar els principals evolutius i novetats implementades aquest darrer any. Aquests evolutius responen a necessitats plantejades pels usuaris que han estat prioritzades perquè responen a requeriments  normatius: integració d’informació i plataformes entre diferents administracions públiques; millorar la gestió i anàlisi de les dades del GIA, eines de representació de dades i infografia; i, utilitzar el GIA per a la realització i seguiment dels plans de verificació i inspecció.

En aquest sentit, la jornada es va centrar en l’explicació de tres projectes i evolutius: projecte d’integració entre el GIA i el Directori d’empreses, establiments i registres (DEER); nous serveis GIA. Eina de Business Intelligence per a l’anàlisi de les dades d’activitats i verificació i inspecció d’activitats a partir de les dades del GIA.

Per exposar el projecte d’integració entre el GIA i el Directori d’empreses, establiments i registres (DEER), es va comptar amb la participació la Sra. Mª Dolores Triviño Villaverde,  Cap del Servei de Qualitat i Processos de l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) de la Generalitat i el Gaspar Valls, director del programa GIA. Aquesta integració s’està realitzant en el marc d’un conveni de col·laboració entre la Gerència de serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats i l’Oficina de Gestió Empresarial.

Els nous serveis que ofereix el GIA per a la gestió de la informació i explotació i representació de dades amb eines de Business Intelligence van ser presentats per l’Elisa de Bru de Sala, enginyera de l’oficina, conjuntament amb el director del programa i ja estan disponibles per a tots els municipis usuaris.

I per últim, per tal de propiciar l’intercanvi de coneixements i experiències en relació a la verificació i inspecció d’activitats a partir de les dades del GIA, es va dur a terme una taula rodona amb tècnics de l’Ajuntament de Martorell, enginyers gestors de plans i personal de l’OAPC. Des de l’OAPC es van exposar les novetats del GIA per facilitar la redacció dels plans de verificació i inspecció. Els ponents van explicar la seva experiència laboral i com enfoquen en el seu dia a dia la inspecció de les activitats classificades. I els assistents van aprofundir en el tema fent preguntes i participant activament en l’exposició.

Amb la voluntat de fomentar el treball en xarxa de les persones usuàries i generar complicitats entre territoris, també es va realitzar una dinàmica de grup que donava pes al contingut tècnic exposat mitjançant tècniques de gamificació, per tal de fomentar el treball en equip, l’intercanvi de coneixements i els diferents usos del GIA.

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil continuarà treballant en el desenvolupament del GIA com a eina pionera en la gestió de les activitats regulades, programa que es troba en constant evolució i millora.

En tot cas es continuarà prestant un servei de suport tant genèric com personalitzat als 258 municipis usuaris del GIA i a les seves 114.000 activitats. Així com també es vetllarà per compartir aquestes dades  i posar-les a disposició de les persones i entitats interessades, acompanyant els 176 municipis que ja les tenen publicades en Dades Obertes.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua