Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Altres

El POUM de COPONS reconegut a l’Àgora d’Urbanisme 2022

L’elaboració del Pla ha comptat amb el suport de la GSHUA en totes les fases de redacció i tramitació.

El dia 8 de novembre de 2023, la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, ha acollit la cinquena edició de l’Àgora d’Urbanisme organitzada per l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L’esdeveniment té la vocació de consolidar-se com un espai de referència de l’activitat de l’urbanisme a Catalunya, de trobada entre tècnics i responsables a diferents nivells, tot construint un catàleg d’experiències destacades, ja sigui pel seu interès tècnic, per actuar en un espai emblemàtic, per gestionar aspectes complexos, per la innovació que aporten o pel debat que poden generar. 

És dins d’aquest context que s’ha presentat, dins del Bloc 4  anomenat Qüestions de model, el document del Pla d'ordenació urbanística municipal de Copons com un exemple d’elaboració d’un planejament general en un municipi de petites dimensions i d’àmbit rural. Elaborat i gestionat pel propi Servei d’urbanisme de la Diputació de Barcelona en fase d’Avanç i per l’empresa AAUP Arquitectes en les fases inicial i posteriors, el document va ser aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès el 25 de gener de 2023. 

Aquest Pla d’ordenació urbanística municipal fixa les bases per a un desenvolupament sostenible del municipi fent incís en les actuacions de caràcter més estratègic dins del propi nucli urbà però conservant el caràcter patrimonial i arquitectònic d’aquest. El document aporta claredat i visió de futur al municipi permetent el desenvolupament els espais de caràcter més residencial i urbà fent-les compatibles amb les activitats econòmiques, així com la preservació dels entorns naturals i del caràcter rural del sòl no urbanitzable.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua