Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Altres

L'Oficina d'Habitatge va presentar el programa d’auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica en una jornada a Reus

Es va debatre la necessitat de rehabilitar els habitatges de famílies vulnerables i de fer-los més eficients energèticament.

Una vintena de professionals que treballen en l’àmbit de la pobresa energètica a ajuntaments de diversos municipis de les comarques de Tarragona es van reunir el passat 17 de novembre a Reus.

La trobada de debat, que era la segona vegada que es feia, va ser promoguda per l’equip del Programa de Pobresa Energètica de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus en el marc de la Taula de Pobresa Energètica de Tarragona i Reus. Tenia l’objectiu de conèixer diferents experiències que puguin contribuir a millorar l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat pel que fa als temes relacionats amb la pobresa energètica.

Ània Pluma, responsable de planificació i programació de polítiques locals d’habitatge de l’Oficina d’Habitatge va explicar “El suport a la rehabilitació i a la pobresa energètica dels habitatges a l’Oficina d’Habitatge”, amb especial èmfasi en el programa d’Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica. A la jornada també es van poder conèixer les experiències de la fundació ECODES, una organització que treballa per accelerar la transició energètica. Javier Tobias, responsable de Projectes de l'Àrea Energia i Persones d’ECODES va presentar la ponència “Rehabilitar nuestras viviendas sin dejar a nadie atrás”. Finalment es va presentar el "Projecte de rehabilitació per a la millora de l'eficiència energètica i l'accessibilitat de 10 blocs de l'Entorn Residencial de Rehabilitació Programada del barri Fortuny de Reus", un programa de transformació urbana i rehabilitació d’habitatges al barri Fortuny que s’està portant a terme amb finançament dels Next Generation. Les encarregades d’explicar-lo van ser Charo Romano i Laia Gil, les coordinadores del projecte de la regidoria d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament de Reus.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua