Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Habitatge

Ripollet rep un estudi de viabilitat per a la construcció de 81 habitatges i una escola d’adults

Aquest treball analitza les opcions que poden facilitar la viabilitat econòmica de l'avantprojecte guanyador d’un concurs d’idees promogut per l’Ajuntament l’any 2020.

L’Oficina d’Habitatge ha redactat un estudi de viabilitat per a la construcció de 81 habitatges de protecció oficial de lloguer, aparcaments i una escola d’adults. L'estudi lliurat a l'Ajuntament és un document tècnic que vol facilitar la presa de decisions i proposa diverses alternatives de finançament per al desenvolupament i gestió d’un projecte d’habitatges de lloguer. Per fer-ho, s’analitzen dues opcions: la primera comptant amb una subvenció de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i la segona sense aquesta subvenció.

El treball pressuposa que el sòl reuneix les condicions adequades a nivell jurídic, urbanístic i jurídic-patrimonial. El solar objecte del treball permet un sostre edificable sobre rasant de 7.442m2 en una finca de 1.490m2 i una superfície lliure de verd privat de 714m2. La proposta arquitectònica estudiada esgota l’edificabilitat màxima dels habitatges de sostre residencial, fent un total de 81 habitatges, a més de l’equipament d’escola per adults.

L’estudi conclou que la rendibilitat econòmica millora aplicant un lloguer més alt sense subvenció. Si es volgués oferir un lloguer social –d’import inferior– caldrà una aportació econòmica addicional al milió d'euros de subvenció màxima per promotor que contempla l’AHC.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua