Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121
Ir arriba

Monogràfic

L’aportació de coneixement i de criteri per al disseny i la implementació de polítiques locals d’habitatge és un dels objectius estratègics de l’Oficina d’Habitatge (OH) de la Diputació de Barcelona. Amb la voluntat de continuar aportant informació que ajudi als ens locals a conèixer la situació de la seva política d’habitatge, comparar-la amb la de l’entorn, i implementar processos de planificació i millora continua de la seves polítiques d’habitatge.

Ir arriba

Destacat

El dimecres 24 de gener va tenir lloc la jornada per presentar l'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Regeneració urbana de la Diputació de Barcelona i explicar les principals novetats i característiques dels recursos que s'ofereixen en el Catàleg de Serveis 2024 de la Gerència.

Podeu veure i escoltar la jornada de presentació en el següent vídeo.

La Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats posa a disposició dels ens locals un servei de consultes puntuals per atendre de manera àgil i rigorosa aquells dubtes de caire tècnic-jurídic que es plantegen en la pràctica diària de l'administració local en els àmbits de treballs propis de la Gerència i que continua plenament consolidat el seu setè any de funcionament.

Ir arriba

Habitatge

Ripollet rep un estudi de viabilitat per a la construcció de 81 habitatges i una escola d’adults

Aquest treball analitza les opcions que poden facilitar la viabilitat econòmica de l'avantprojecte guanyador d’un concurs d’idees promogut per l’Ajuntament l’any 2020.

Lliurat l’estudi de viabilitat d’obra nova en un solar municipal als “Tints” de Sant Pol de Mar

L’estudi, que desenvolupa una actuació proposada pel Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge, preveu la creació de cinc habitatges socials i un local.

Lliurem les “Estratègies per a l'elaboració d'un programa de cessió d’habitatges desocupats al municipi de Sant Pere de Riudebitlles”

El document descriu les actuacions per a la mobilització dels habitatges desocupats i aprofundeix  en el disseny d’un programa de cessió d’habitatges privats.

Organitzada una sessió de treball amb ajuntaments que impulsen actuacions per millorar l'eficiència energètica a nivell de barri

L’objectiu era conèixer l’estat actual dels projectes, compartir impressions, resoldre possibles dubtes i detectar necessitats en la gestió municipal.

L’Oficina d’Habitatge presenta les mesures per aplicar el recàrrec de l'impost sobre béns immobles (IBI) al Consell d’Alcaldes del Bages

El personal tècnic de l’Oficina d’Habitatge hi va prendre part per explicar l’aplicació de l’ordenança del recàrrec de l’IBI per habitatges buits.

L’exposició Rehabilitem mostra els avantatges de la rehabilitació a Santa Perpètua de la Mogoda i Castellar del Vallès

Durant els primers mesos de l’any l’exposició ReHabilitem s’ha pogut visitar als municipis vallesans de Santa Perpètua de la Mogoda i Castellar del Vallès.

Ir arriba

Urbanisme

Lliurat a l’ajuntament de Tavèrnoles el document d’aprovació inicial de la Modificació puntual de POUM en l’àmbit del PAU-1 Fussimanya

L’objectiu de la Modificació puntual de planejament és resoldre algunes de les disfuncions detectades i fer ajustos per tal de reduir els costos d’urbanització i garantir la seva viabilitat.

Sant Cugat Sesgarrigues rep el Document per aprovació inicial de la Modificació puntual del POUM en l’àmbit dels PAU no desenvolupats

L’objectiu és revisar l’ordenació dels polígons d’actuació no desenvolupats, així com de les seves densitats, edificabilitat i les cessions, per garantir les necessitats del municipi.

L’ajuntament de Castellcir rep el document per a l’aprovació inicial del Pla parcial urbanístic de delimitació del sector d’activitat econòmica i usos industrials

Pla que delimita el sòl i estableix l’ordenació detallada, les condicions edificatòries, els usos urbanístics, la gestió i les reserves de sistemes del sector.

El Servei d’Urbanisme ha dut a terme l’assistència de suport a l’ajuntament de Balenyà per la constitució del Patrimoni Públic de Sòl i d’Habitatge (PPSH)

EL document recull els conceptes bàsics i la formulació dels criteris d’afecció i gestió del PPSH, així com les pautes comptables per a la seva gestió.

Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

La Comissió de Protecció Civil de Catalunya homologa sis DUPROCIM redactats per l’Oficina d’Activitats Regulades i progr. en Protecció Civil

La Comissió de Protecció Civil de Catalunya es va reunir el passat 28 de febrer i entre d’altres va homologar 49 DUPROCIM -Document Únic de Protecció Civil Municipal.

Integració de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM de Sant Salvador de Guardiola i Sallent al SITMUN

Lliurat a Sant Salvador de Guardiola i Sallent, la cartografia de protecció civil del DUPROCIM al SITMUN. I la redacció del DUPROCIM a Santa Eulàlia de Ronçana.

Implantació del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) al municipi de Sant Quintí de Mediona

L’objectiu del PCOM es convertir el DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) en una eina realment operativa.

Lliurat el Programa d’Autoprotecció (PAU) del pavelló municipal d’esports de l’Ajuntament de Balenyà

El propòsit reduir al mínim les conseqüències de l’emergència i la continuïtat de les operacions dels actes al pavelló.

Cens i el pla i programa de verificació d'activitats comunicades a Parets del Vallès i Lliçà de Vall

El cens s'elabora amb la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i conté tots els establiments, tant públics com privats, que hi ha al municipi. 

L’Ajuntament de Terrassa ja té l’Estudi d’instal·lacions de risc químic del seu municipi

Amb aquesta informació es pot disposar d’una valoració general de quins productes químics utilitzen les empreses i de quins mitjans de protecció disposen.

Lliurat a Sant Adrià del Besós l’ Estudi de l’espai de la platja del parc de la Pau del Fòrum per a realitzar activitats extraordinàries

L'objectiu principal és avaluar les condicions de seguretat a nivell d’evacuació en activitats extraordinàries multitudinàries, celebrades al Parc de la Pau i platja del Fòrum del municipi.

Estudi d'inundabilitat de la riera de Torrelles i la seva afectació a la zona urbana i industrial de l'entorn al seu pas per Sant Vicenç dels Horts

Al municipi de Sant Vicenç dels Horts es troben zones urbanes residencials i industrials potencialment afectades per la dinàmica fluvial de la riera de Torrelles.

Ir arriba

Cursos i jornades

Tercera edició del taller sobre actuacions del sòl no urbanitzable dins del cicle d’urbanisme pràctic

El cicle urbanisme pràctic està compost per diferents càpsules i tallers que donen resposta a les necessitats de les entitats locals.

El suport de la Diputació de Barcelona en relació a les Urbanitzacions amb dèficits urbanístics

El passat dijous 25 de gener va tenir lloc el seminari web sobre les urbanitzacions amb dèficits urbanístics (UDUS). 

Realitzat el curs Implantació i simulacres del Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM). Aplicació Protecció Civil Operativa Municipal (PCOM)

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil ha realitzat la formació “Implantació i simulacres del DUPROCIM. Aplicació PCOM" els dies 8 i 15 de febrer, adreçada als tècnics de protecció civil municipal.

Ir arriba

Altres

La diputada delegada d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, Ana María Martínez va participar a la presentació de la jornada de l’O-HB “Demanda i necessitats residencials: Els reptes d’avui per accedir a un habitatge digne”

L'esdeveniment anava dirigit als responsables polítics i tècnics de l’administració local i a cooperatives d’habitatge per debatre sobre els reptes i les possibilitats del model de cooperatives en cessió d’ús.

En l’acte, que va tenir lloc el 9 de febrer, es volia presentar el cohabitatge sènior com a una alternativa residencial per a un envelliment actiu.
El projecte i la cooperativa de llogateres Bloc Cooperatiu van ser premiats a la I edició dels Premis Compromís Metropolità.
El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona va acollir el passat 9 de febrer, la segona i última jornada tècnica del Rehabilita.

Podeu consultar les guies sobre el contingut formatiu i de divulgació de cada temàtica sobre la que treballa la gerència a la pàgina web. Aquest recurs en línia vol donar a conèixer els aspectes claus relacionats amb l’urbanisme, l’habitatge, les activitats i la protecció civil, amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de funcions i responsabilitats dels càrrecs electes i tècnics del món local.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua